search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:35
MENU CLOSE

ΕΚΠΟΙΖΩ: «Καταιγίδα» υπογραφών κατά των πλειστηριασμών

15.11.2013 09:23
ΕΚΠΟΙΖΩ: «Καταιγίδα» υπογραφών κατά των πλειστηριασμών - Media

Περισσότερες από 26.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει η «Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής» (εκποιζω) κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. 

Περισσότερες από 26.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει η «Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ) κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. 

«Ένα νέο κίνημα γεννιέται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με φωνή που μέρα με τη μέρα δυναμώνει και εναντιώνεται στη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών», αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ. 

Η οργάνωση των καταναλωτών αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι σημείωσαν επιτυχία οι συγκεντρώσεις της χθες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, προκειμένου ενημερωθούν οι πολίτες για την καμπάνια «Όχι στους πλειστηριασμούς», να διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και να συγκεντρωθούν υπογραφές.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν από τις υπόλοιπες ενώσεις καταναλωτών-μελών της Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η Παρέμβαση» σε άλλες 9 πόλεις της Ελλάδας, επίσης με παρόμοια επιτυχία.

Εθελοντές και μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ στο Σύνταγμα, συγκέντρωσαν 930 υπογραφές, ενώ από το πρωί της Τετάρτης στον ιστότοπο ηλεκτρονικών υπογραφών μέχρι το βράδυ οι υπογραφές είχαν αυξηθεί κατά 6.000. Σήμερα, οι συνολικές υπογραφές (ηλεκτρονικές, μέσω SMS και χειρόγραφες) από όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 26.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΠΟΙΖΩ για το θέμα των πλειστηριασμών προτείνει: 
 
-Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ούτε με όρους και προϋποθέσεις, από τον Ιανουάριο του 2014.

-Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση  οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών.

-Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες με αδιαφανείς διαδικασίες και σε εξευτελιστικές τιμές.

-Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

-Να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31