search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Ενάμιση εκ. ευρώ παραπάνω στους βουλευτές…κατά λάθος!…

15.11.2013 17:36
Ενάμιση εκ. ευρώ παραπάνω στους βουλευτές…κατά λάθος!... - Media

Σε.. «λογιστικό λάθος» αποδίδεται επισήμως το γεγονός, ότι στον Προϋπολογισμό της Βουλής για το επόμενο έτος, εμφανίζεται αυξημένη κατά 1.625.300 ευρώ η δαπάνη για τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

 
Σε.. «λογιστικό λάθος» αποδίδεται επισήμως το γεγονός, ότι στον Προϋπολογισμό της Βουλής για το επόμενο έτος, εμφανίζεται αυξημένη κατά 1.625.300 ευρώ η δαπάνη για τις βουλευτικές αποζημιώσεις.
 
Λάθος στον πιο…εύφλεκτο κωδικό; Εκεί, όπου πριν απ΄ όλους πέφτει το βλέμμα των κοινοβουλευτικών συντακτών και της κοινής γνώμης;
 
Οι φιλότιμες εξηγήσεις που έδωσε ο χαμηλών τόνων γραμματέας του Κοινοβουλίου Θ. Παπαϊωάννου, πασχίζοντας να διαβεβαιώσει ότι η βουλευτική αποζημίωση «ήταν και είναι 5.700 ευρώ», δεν ακουστήκαν και τόσο πειστικές.
 
Αποδίδοντας μάλιστα τις ουσιώδεις αποκλίσεις σε λανθασμένες εκτιμήσεις κάποιων παραγόντων στην σύνταξη του κοινοβουλευτικού προϋπολογισμού, ενίσχυσε την καχυποψία όσων από χρόνια εκτιμούν, ότι στο άβατο του λογιστηρίου της Βουλής, πρέπει κάποτε, να ξεσκονιστούν για καλά τα τεφτέρια…
 
Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση, το «λάθος» έγκειται στο γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2013 στηρίχθηκε σε δύο σταθερές που δεν ήταν πλήρεις, όπως το ενδεχόμενο να πέσουν κάτω από τη βουλευτική αποζημίωση οι αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου (που θα συμπαρέσυρε και τη βουλευτική αποζημίωση), αλλά και τα δεδομένα του 2012 με τις δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, εξαιτίας των οποίων δεν καταβλήθηκαν δύο μηνιαίες αποζημιώσεις στο διάστημα που ήταν η Βουλή κλειστή…
 
«Δεν είναι πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες –π.χ η συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ.-«, είπε ο Γενικός και πρόσθεσε ότι δεν επήλθε μεταβολή πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου.  
 
Υπόψιν, ότι η βουλευτική αποζημίωση με τα πρόσθετα επιδόματα, υπολογίζεται σε περίπου 8000 ευρώ το μήνα μεικτά, με τα καθαρά να κυμαίνονται μεταξύ 6200-6500 ευρώ.
 
Το θέμα που ανέκυψε μετά από δημοσίευμα στην «Καθημερινή», ξαναφέρνει επιτακτικά στο προσκήνιο το ζήτημα των βουλευτικών αποδοχών και ενδεχομένως και της εκλογίκευσής τους (σ.σ: πάγια θέση του ΚΚΕ), δεδομένου, όπως και πολλοί βουλευτές αναγνωρίζουν, ότι η Βουλή οφείλει κάποια στιγμή να συζητήσει στο φως της ημέρας τα του οίκου της… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15