search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:28
MENU CLOSE

Καλώς τα παιδιά!

18.11.2013 08:20

Είναι πρόσκληση για… αποστασία η δήλωση του Τσίπρα να καταψηφίσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τα επίμαχα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και στην πορεία θα δικαιωθούν;

Είναι πρόσκληση για… αποστασία η δήλωση του Τσίπρα να καταψηφίσουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τα επίμαχα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και στην πορεία θα δικαιωθούν;

Προφανώς και όχι.

Ο Βενιζέλος, βέβαια, αντέδρασε γιατί γνωρίζει ότι κυρίως αυτόν αφορά η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που – κατά δήλωσή τους-  έχουν περάσει τις κόκκινες γραμμές τους και δείχνουν ότι αργά η γρήγορα θα μπουν στον δρόμο που χάραξε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Επειδή πολλά γράφτηκαν για την κίνηση της Τζάκρη να ψηφίσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ -με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ-  θα  πούμε ότι αργά η γρήγορα αυτό θα συνέβαινε, αφού με δηλώσεις της προετοίμαζε το  έδαφος για να περάσει στο αντιμνημονιακό μπλοκ. Βέβαια, το γεγονός ότι ψήφισε τα μνημόνια του Παπανδρέου και του Σαμαρά, έχει την σημασία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βάλει ένα τέλος στην υποστήριξη των μνημονιακών πολιτικών…

Η πορεία του καθενός δεν διαγράφεται, αλλά εδώ θα είμαστε να δούμε αν αυτή η διαφοροποίηση έχει στοιχεία πολιτικού αμοραλισμού, ή βασίζεται σε πραγματική διαφωνία.

Το ίδιο ισχύει και για άλλους βουλευτές, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΔΗΜΑΡ, είτε από την ομάδα των ανεξάρτητων.

Αυτά περί αποστασίας είναι… ζωγραφιές καμαρωτές, μόνο και μόνο για να συντηρούν την πολιτική ένταση για τις επικείμενες μονομαχίες στο Ελ Πάσο!
Καλώς τα παιδιά λοιπόν! Άργησαν, αλλά είναι ευπρόσδεκτα στο club!

Βέβαια, μη νομίζετε ότι το πολιτικό παιχνίδι θα κριθεί από τις μεταγραφές στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Καμιά εκλογική μάχη δεν κρίθηκε από αυτά.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις δημοσκοπήσεις… Οι περισσότερες δείχνουν ισσοπαλία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την γνώμη μου, οι επόμενες  εθνικές εκλογές θα κριθούν  από ένα πράγμα.
Πόσο πειστική, εφικτή και επεξεργασμένη θα είναι η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στα θέματα της οικονομίας.

Αν συμβεί αυτό – οι θέσεις που παρουσίασε χθες στην «Αυγή» ο Τσίπρας είναι ένα πρώτο βήμα- θα αλλάξει η εικόνα των δημοσκοπήσεων, αφού το 25% περίπου που βρίσκεται στην λεγόμενη «γκρι ζώνη» θα τοποθετηθεί στο ερώτημα ποιο κόμμα θέλετε να κερδίσει τις εκλογές.

Αυτό είναι το κυρίαρχο και όλα τα άλλα, είναι σε λόγια να βρισκόμαστε, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δημοσκόποι.

Απαντήσεις θέλει ο κόσμος στα οικονομικά και κοινωνικά του αδιέξοδα…
Όποιος δεν τις δώσει, είτε θα φτάσει στην πηγή και δεν θα πιει νερό, είτε θα τον ξεβράσει η κάλπη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:27