search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:16
MENU CLOSE

Ουραγός η Ελλάδα στις επιδόσεις για το κλίμα

17.11.2013 22:00
Ουραγός η Ελλάδα στις επιδόσεις για το κλίμα
 - Media

Στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ κατετάγη η Ελλάδα  όσον αφορά τις επιδόσεις της στις πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι επιδόσεις της χώρας χαρακτηρίζονται «πολύ κακές»

Στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ κατετάγη η Ελλάδα  όσον αφορά τις επιδόσεις της στις πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι επιδόσεις της χώρας χαρακτηρίζονται «πολύ κακές» και η Ελλάδα καταλαμβάνει συνολικά την 47η θέση,  δεύτερη χειρότερη στην ΕΕ , πάνω μόνο από την Εσθονία που βρίσκεται στην 55η θέση.

Όπως επισημαίνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η χώρα μας δεν καταφέρνει να βελτιωθεί έχοντας καταλάβει στη σειρά την 33η, 41η, 47η και 47η θέση. Σε ό,τι αφορά σε επιμέρους δείκτες, είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα αξιολογείται θετικά στην εξέλιξη των εκπομπών από τα κτήρια και την αεροπλοΐα (9η και 11η θέση αντίστοιχα) ενώ εξαιρετικά κακή είναι η βαθμολογία της στις διεθνείς και στις εθνικές πολιτικές για το κλίμα (54η και 59η θέση αντίστοιχα).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τις καλύτερες επιδόσεις έχει η Δανία, ακολουθούμενη από τη Βρετανία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία. Η Γερμανία παρουσίασε σημαντική πτώση από την 8η στη 19η θέση λόγω της ανάσχεσης της φιλοδοξίας των εθνικών πολιτικών της και των εμποδίων που έθεσε σε ευρωπαϊκές πολιτικές όπως το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών και οι προδιαγραφές για τις εκπομπές οχημάτων. Η Κίνα και οι ΗΠΑ, οι δύο χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές, παραμένουν πρακτικά αμετάβλητες στην κατάταξη σε ιδιαίτερα χαμηλές θέσεις (46η και 43η θέση αντίστοιχα).

Το Climate Change Performance Index 2014, η αξιολόγηση και κατάταξη των 58 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη σε σχέση με τις επιδόσεις τους γύρω από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δόθηκε στη δημοσιότητα στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία.

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την οργάνωση Germanwatch και το δίκτυο οργανώσεων Climate Action Network (CAN), μέλος του οποίου είναι και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:16