search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:28
MENU CLOSE

Τα νούμερα της καταστροφής του ΕΚΠΑ

19.11.2013 18:24
48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - Media

Μπορεί η μνημονιακή κυβέρνηση και ο κ. Αρβανιτόπουλος να θεωρούν πως «η διαθεσιμότητα θα βελτιώσει τη λειτουργία των πανεπιστημίων», ωστόσο ΕΚΠΑ και ΕΜΠ με την εφαρμογή της ΚΥΑ αντικειμενικά δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. 

 
Μπορεί η μνημονιακή κυβέρνηση και ο κ. Αρβανιτόπουλος να θεωρούν πως «η διαθεσιμότητα θα βελτιώσει τη λειτουργία των πανεπιστημίων», ωστόσο ΕΚΠΑ και ΕΜΠ με την εφαρμογή της ΚΥΑ αντικειμενικά δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Οι αριθμοί «μιλούν» για ακόμη μία φορά.
 
Συγκεκριμένα, με την κατάργηση των 499 διοικητικών υπαλλήλων δημιουργούνται- όπως έχει γράψει ξανά κατά το παρελθόν το «Π»- τεράστια κενά που εκ των πραγμάτων καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του ιδρύματος.
 
Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής του Πανεπιστημίου:
 

  • Χωρίς κανέναν υπάλληλο έχουν μείνει οι γραμματείες των Τμημάτων Πληροφορικής και Χημείας. Εξυπηρετούν αντίστοιχα 2.051 και 1.862 προπτυχιακούς φοιτητές (σε «κανονικά» έτη φοίτησης), 760 και 309 μεταπτυχιακούς και 240 και 130 υποψήφιους διδάκτορες (στοιχεία δημοσιευμένων εκθέσεων εσωτερικής αξιολόγησης). Σημειώνουμε ότι οι γραμματείες δεν εξυπηρετούν μόνο το φοιτητικό πληθυσμό, αλλά το σύνολο των λειτουργιών των Τμημάτων.
  • Με έναν υπάλληλο θα βρεθούν οι γραμματείες των Τμημάτων Γαλλικής Φιλολογίας και Φαρμακευτικής. Ενδεικτικά, η γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας εξυπηρετεί 3.329 προπτυχιακούς φοιτητές, 72 μεταπτυχιακούς και 48 υποψήφιους διδάκτορες.
  • Αποδεκατισμένες (με μείον 5 και πάνω εργαζόμενους) είναι οι γραμματείες των Τμημάτων Ιατρικής, Νομικής και Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Ενδεικτικά, η γραμματεία της Ιατρικής εξυπηρετεί 2.918 προπτυχιακούς φοιτητές, 1.779 μεταπτυχιακούς και 10.463 υποψήφιους διδάκτορες.

 Επίσης, ενδεικτικά, σε 11 γραμματείες Τμημάτων, όποτε ανοίξουν, δε θα υπάρχει:
 
Σε 3 το 20-25% του προσωπικού
Σε 1 το 33%
Σε 2 το 39%
Σε 1 το 43%
Σε 1 το 60%
Σε 2 το 67%
Σε 1 το 75%
 
Να σημειωθεί πως στα συγκεκριμένα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνονται οι 498 διοικητικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν μοριοδότηση.
 
Υπουργείο Παιδείας: Θα απορροφηθούν οι 650 από τους 1140 διαθέσιμους
 
Κι όσο η απεργία συνεχίζεται, το υπουργείο Παιδείας διαρρέει πως «Η απεργία  των διοικητικών δεν επηρεάζει την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των άλλων 6 από τα 8 Ιδρύματα που έχουν επηρεαστεί από τη διαθεσιμότητα» δημιουργώντας το ερώτημα: "γιατί δεν στηρίζουν την απεργία και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι;".  Παράλληλα, πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν πως « οι υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ που έχουν περάσει τη διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι μόλις 12, ενώ στο Μετσόβιο είναι 19».
 
Το «Π» επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων στα δύο Ιδρύματα, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα νούμερα.Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα το υπουργείο, αφού από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά με το εάν είναι καταχρηστική ή όχι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27