search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:31
MENU CLOSE

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Καμμένου η Επιτροπή της Βουλής

20.11.2013 13:44
Καμμένος: Εξεταστική επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ - Media

Υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου ψήφισε η αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Χρ. Πάχτα.

 
Υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου ψήφισε η αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα («λιντσάρισμα» του Δημάρχου).
 
Υπέρ της άρσης τάχθηκαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ., Χ.Α. και ΔΗΜΑΡ. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν εμμέσως το πολιτικό σκεπτικό του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την άποψη ότι η στάση του κ. Καμμένου είναι στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας.
 
Σημειώνεται ότι η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ψήφισε «ναι» και όχι «παρών», όπως διευκρινίστηκε μετά από διαρροές περί του αντιθέτου.
 
Αντιθέτως, δεν άρεται η ασυλία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην επιτροπή ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, καθώς όπως είπε η αντιπαράθεσή του με τον κ. Καμμένο έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας και κατόπιν αυτού η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας με 4 «όχι» (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) 2 «ναι» (ΑΝΕΛ, Χ.Α.) και 2 «παρών» (ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) σε σύνολο 8 βουλευτών.
 
Επίσης, μετατίθεται για επόμενη συνεδρίαση η απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βάρος του δημοσίου σχετικά με την υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η υπόθεση αναβλήθηκε γιατί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ήδη έχει αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και του ζητήθηκε από την επιτροπή να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.
 
Οι αποφάσεις της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής έχουν εισηγητικό ρόλο στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και αποφασίζει με ονομαστική ψηφοφορία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10