search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:16
MENU CLOSE

Κεγκέρογλου: «Όχι στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων»

21.11.2013 08:49
Κεγκέρογλου: «Όχι στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων» - Media

Ενάντια στην απελευθέρωση του ορίου ομαδικών απολύσεων τάχθηκε ο υφυπουργός εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA την Πέμπτη.

Ενάντια στην απελευθέρωση του ορίου ομαδικών απολύσεων τάχθηκε ο υφυπουργός εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA την Πέμπτη.
 
Όπως υποστήριξε, υπάρχει ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις και γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο με τους αντιπροσώπους των δανειστών.
 
Παρ' όλα αυτά, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν η απελευθέρωση των απολύσεων αποτελεί προϋπόθεση για τις συζητήσεις με την τρόικα…
 
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτή η θέση του υφυπουργού έρχεται σε αντίθεση με την απάντηση που είχε δώσει σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Οκτώβρη…
 
Τότε ο κ. Κεγκέρογλου είχε πει ότι «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο», αναφερόμενος στο «αιφνιδιαστικό» λουκέτο που αναγκάζονται να βάλουν οι εργοδότες, είτε γιατί οι επιχειρήσεις τους δεν επιβιώνουν λόγω ανταγωνιστικότητας εν όψει κρίσης, είτε γιατί κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει να παραμένει ανοιχτή μια επιχείρηση.
 
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται επί τάπητος το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απελευθέρωση των απολύσεων αποτελεί ζητούμενο, με βάση τους νόμους ανταγωνιστικότητας της ελεύθερης αγοράς και προβλέπεται από τη συνθήκη της Λισαβόνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:16