search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:40
MENU CLOSE

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί… Wifi

21.11.2013 09:57
Tον Μάρτιο 3.000 νέα σημεία free wifi - Media

Τι κι αν ο Έλληνας δεν έχει να φάει, ο Σαμαράς επιμένει στο Wifi και όπως διαβάσαμε έδωσε εντολή να καταρτιστεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ολοκληρωμένο σχέδιο ελεύθερης και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλη την Ελλάδα.

 
Τι κι αν ο Έλληνας δεν έχει να φάει, ο Σαμαράς επιμένει στο Wifi και, όπως διαβάσαμε, έδωσε εντολή να καταρτιστεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ολοκληρωμένο σχέδιο ελεύθερης και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλη την Ελλάδα.
 
Μάλιστα, θέλοντας ίσως να αναδείξει το έργο ως Χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους Έλληνες, η παρουσίαση ενδέχεται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα από τον ίδιο, όπως αναφέρουν τα «Νέα», ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες τα σημεία ελεύθερης πρόσβασης θα φτάνουν τα 20.000 – 30.000.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση θα τοποθετηθούν κεραίες Wifi σε Δήμους, σταθμούς μετρό, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια, τηλεφωνικούς θαλάμους και ΑΤΜ τραπεζών και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα έχουν ήδη γίνει επαφές με τον ΟΤΕ και τουλάχιστον δύο τράπεζες (Εθνική και Πειραιώς), προκειμένου να καλύψουν το κόστος.
 
Οι συνδέσεις στους Δήμους θα λειτουργούν μάλιστα με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναμένεται να προβλεφθεί ειδικό κονδύλι, ώστε να πληρώνονται οι πάροχοι των δικτύων.
 
Το «χάπι» όμως δύσκολα μπορεί να «χρυσώσει» καθώς την ίδια ώρα που ο Σαμαράς και η κυβέρνηση σχεδιάζουν μεγαλόπνοα σχέδια τεχνολογικής ανάπτυξης, η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 30%, 1 στους 3 εργαζόμενους δουλεύει χωρίς να πληρώνεται και χιλιάδες οικογένειες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
 
Για μια ακόμη φορά λοιπόν, η κυβέρνηση δεν θα κάνει connection με την καθημερινότητα των πολιτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35