search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:18
MENU CLOSE

«Αξιοσημείωτες» οι μεταρρυθμίσεις που πέτυχε η Ελλάδα δηλώνει η Μέρκελ

21.11.2013 11:54
«Αξιοσημείωτες» οι μεταρρυθμίσεις που πέτυχε η Ελλάδα δηλώνει η Μέρκελ - Media

Την επιθυμία της να ξανασταθεί σύντομα η Ελλάδα στα πόδια της εξεφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ χαρακτήρισε «απολύτως αξιοσημείωτες» τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

 
Την επιθυμία της να ξανασταθεί σύντομα η Ελλάδα στα πόδια της εξεφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ χαρακτήρισε «απολύτως αξιοσημείωτες» τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.
 
Μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο η κ. Μέρκελ έκανε αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα, «ενώ πριν από λίγο καιρό δεν το περίμενε κανείς» και συχνά είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις, όπως είπε.
 
«Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πολλά, τι δεν είναι ακόμη όπως το φανταζόμαστε εμείς από την γερμανική σκοπιά. Αλλά η αλλαγή είναι σοβαρή», δήλωσε η κ. Μέρκελ και σημείωσε ότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά εισέπραξε περισσότερα χρήματα από όσα ξόδεψε, εάν εξαιρεθούν οι τόκοι.
 
Δεν παρέλειψε βέβαια να πει ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για την επίτευξη των στόχων και την τήρηση των συμφωνηθέντων.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η καγκελάριος, υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων διάσωσης που εφαρμόζονται σε χώρες της ευρωζώνης και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ως παραδείγματα θετικών αποτελεσμάτων που φέρνουν οι «σφιχτές» δημοσιονομικές πολιτικές.
 
Υποβάθμιση της συνάντησης με Σαμαρά
 
Υπενθυμίζεται πάντως ότι με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ είχε «αδειάσει» τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως η συνάντηση με τη καγκελάριο «Δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα»  ενώ διευκρίνισε με κυνισμό ότι η επισήμανσή του γίνεται «σε περίπτωση που υπάρχουν λανθασμένες προσδοκίες»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:17