search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:47
MENU CLOSE

Όλοι οι δρόμοι βρώμισαν στη Ρώμη

21.11.2013 22:00
Όλοι οι δρόμοι βρώμισαν στη Ρώμη - Media

Αν ετοιμάζεστε για ταξιδάκι μέσα στις προσεχείς ημέρες στη Ρώμη, πάρτε μαζί σας ομπρέλα και μποτάκια. Όχι, δεν αναμένεται κύμα κακοκαιρίας αλλά η «αιώνια πόλη»… 

Αν ετοιμάζεστε για ταξιδάκι μέσα στις προσεχείς ημέρες στη Ρώμη, πάρτε μαζί σας ομπρέλα και μποτάκια. Όχι, δεν αναμένεται κύμα κακοκαιρίας αλλά η «αιώνια πόλη» έχει κατακλυστεί από εκατομμύρια ψαρόνια τα οποία έχουν γεμίσει τους δρόμους με κουτσουλιές.
 
Η περιοχή ειδικά γύρω από τον Τίβερη μοιάζει να μην έχει ούτε μέτρο ανέγγιχτο από τις ακαθαρσίες των πτηνών και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και ο δήμος προειδοποιούν τους κατοίκους για το ενδεχόμενο να λερωθούν. Για πολύ κόσμο το να σε κουτσουλήσει ένα πουλί είναι γούρι αλλά για τους Ρωμαίους μάλλον όχι.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς περίπου 5 εκατομμύρια ψαρόνια περνούν από τη Ρώμη κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, κάνοντας μια στάση καθώς μεταναστεύουν σε πιο ζεστά κλίματα.
 
Οι αρχές της πόλης συνήθως παίρνουν τα μέτρα τους αλλά φέτος λόγω οικονομικών δυσχερειών τα απαραίτητα κονδύλια δεν έχουν εγκριθεί ώστε να αποφευχθεί η ρύπανση στους δρόμους.
 
Κάθε χρόνο ο δήμος προσλαμβάνει έκτακτους υπαλλήλους οι οποίοι γυρίζουν στις πλατείες και τους δρόμους με μεγάφωνα τα οποία αναμεταδίδουν ήχους γερακιών, ώστε να φοβούνται τα ψαρόνια και να φεύγουν.
 
Λόγω κρίσης οι προσλήψεις άργησαν και η Ρώμη γέμισε κουτσουλιές… ή αλλιώς επαληθεύεται ο τίτλος της γνωστής ταινίας:  "Ρώμη, η ανοχύρωτη πόλη"…  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:46