search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:30
MENU CLOSE

Δεκατρείς οργανώσεις αποχώρησαν από την Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα

20.11.2013 22:00
Δεκατρείς οργανώσεις αποχώρησαν από την Παγκόσμια Διάσκεψη για το κλίμα  - Media

Για πρώτη φορά στα χρονικά των Παγκόσμιων Διασκέψεων για το κλίμα, 13 από τις μεγαλύτερες οργανώσεις – ανάμεσά τους το WWF και η Greenpeace- αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι η κρίσιμη συνδιάσκεψη για το μέλλον του πλανήτη έχει μετατραπεί σε παράσταση.

Για πρώτη φορά στα χρονικά των Παγκόσμιων Διασκέψεων για το κλίμα, 13 από τις μεγαλύτερες οργανώσεις – ανάμεσά τους το WWF και η Greenpeace- αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι η κρίσιμη συνδιάσκεψη για το μέλλον του πλανήτη έχει μετατραπεί σε παράσταση της βιομηχανίας του άνθρακα και του λιγνίτη με τα πλούσια κράτη να υπονομεύουν τη σύμβαση- πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
Οι οργανώσεις  στον κείμενο της αποχώρησής τους, με τίτλο «Φτάνει πια»,  από την 19η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, η οποία διοργανώνεται στη Βαρσοβία μεταξύ άλλων κατήγγειλαν ότι η Διάσκεψη της Βαρσοβίας, αντί να αποτελεί ένα σημαντικό σκαλοπάτι για τη δίκαιη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, αυτή τη στιγμή οδεύει σε πλήρη αποτυχία με τα συμφέροντα των βρώμικων, ενεργειακά, βιομηχανιών βρίσκονται σε προτεραιότητα έναντι αυτών των πολιτών.
Την ανακοίνωση συν-υπογράφουν οι παρακάτω οργανώσεις:
Aksyon Klima Pilipinas
ActionAid
Bolivian Platform on Climate Change
Construyendo Puentes (Latin America)
Friends of the Earth (Europe)
Greenpeace
Ibon International
International Trade Union Confederation
LDC Watch
Oxfam International
Pan African Climate Justice Alliance
Peoples’ Movement on Climate Change (Philippines)
WWF
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:28