search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:59
MENU CLOSE

Συνελήφθη ειδικός φρουρός για ληστείες μεταναστών

22.11.2013 08:26
Συνελήφθη ειδικός φρουρός για ληστείες μεταναστών
 - Media

Ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αττικής, συνελήφθη την Τετάρτη από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μαζί με άλλον έναν Έλληνα και δύο Πακιστανούς, για ληστείες σε βάρος άλλων Πακιστανών στο Αιγάλεω και το Περιστέρι.

 
Ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αττικής, συνελήφθη την Τετάρτη από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μαζί με άλλον έναν Έλληνα και δύο Πακιστανούς, για ληστείες σε βάρος άλλων Πακιστανών στο Αιγάλεω και το Περιστέρι.
 
Ο 30χρονος ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος του διατάχτηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
 
Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό, η δράση του 30χρονου ειδικού φρουρού εντάσσεται στην παράνομη δραστηριότητα αστυνομικών σε συνεργασία με αλλοδαπούς και σε βάρος άλλων αλλοδαπών, που διαπιστώθηκε κατά την ευρεία έρευνα για την διαφθορά της ΕΛ.ΑΣ, που διενεργήθηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
 
Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες είναι ένας 30χρονος φίλος του ειδικού φρουρού και δύο Πακιστανοί, 19 και 21 ετών, εκ των οποίων ο 19χρονος είχε συλληφθεί και πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο, μαζί με αστυνόμο που υπηρετούσε στο ίδιο τμήμα με τον ειδικό φρουρό, για εκβίαση και αφαίρεση χρημάτων από άλλους Πακιστανούς, ιδιοκτήτες ψιλικατζίδικου, για παροχή προστασίας.
 
Σύμφωνα με την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο ειδικός φρουρός, μαζί με τον δεύτερο 30χρονο και τους δύο αλλοδαπούς, εισέβαλαν παράνομα το βράδυ της Τετάρτης σε σπίτι στο Αιγάλεω, όπου μένουν τέσσερις Πακιστανοί, στους οποίους ο ειδικός φρουρός και ο άλλος Έλληνας δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί.
 
Αφού τους ακινητοποίησαν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας καθώς και με όπλο, αστυνομική ράβδο και χειροπέδες, που έφερε ο ειδικός φρουρός, αφαίρεσαν 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό το Πακιστάν και κούτες με τσιγάρα.

Επιπλέον, στις 18 Οκτώβρη ο ίδιος ειδικός φρουρός, μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του και ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, εισέβαλαν στο σπίτι Πακιστανού στο Περιστέρι και με τον ίδιο τρόπο έκλεψαν 400 ευρώ δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο.

Σε σωματικές έρευνες καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εννέα κινητά τηλέφωνα, ένα ιαπωνικό ξίφος, δύο μη υπηρεσιακά ζεύγη χειροπέδων, ένα ξιφίδιο και 40 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, παραβίαση οικιακού ασύλου, διατάραξη οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα. Την Πέμπτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:59