search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Χρήστος Θεοχαράτος

22.11.2013 08:58
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Χρήστος Θεοχαράτος - Media

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο βετεράνος της πολιτικής αρθρογραφίας και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Έθνος» Χρήστος Θεοχαράτος. 

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο βετεράνος της πολιτικής αρθρογραφίας και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Έθνος» Χρήστος Θεοχαράτος. 

Ο Χρήστος Θεοχαράτος γεννήθηκε το 1935 στο ορεινό χωριό της Κεφαλονιάς Κομητάτα. Ηταν ο τρίτος γιος γονέων ακτημόνων. Οι μνήμες του από την Κατοχή, την Πείνα, τον Εμφύλιο και την περίοδο των Εκτάκτων Μέτρων χαρακτηρίζονταν από τον ίδιο «καταγματικές», με την έννοια των τραυματικών βιωμάτων και αναμνήσεων.

Στη γενέτειρά του έμαθε τα πρώτα γράμματα. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Αργοστόλι, στην Πάτρα, την Ιθάκη, την Αθήνα. Εργάστηκε κατά καιρούς ως αγρότης, οικοδόμος, λατόμος, εργάτης, τυπογράφος, διορθωτής, ρεπόρτερ.

Η αρθρογραφική πορεία του άρχισε με τη Μεταπολίτευση του 1974. Δημοσίευσε τα κείμενά του σε διάφορες εφημερίδες. Στο «Έθνος» βρέθηκε από την πρώτη ημέρα της έκδοσής του, τον Σεπτέμβριο του 1981. Ακολούθησε ο «Ριζοσπάστης» αλλά και ο «Αδέσμευτος Τύπος». Στις εκλογές του 1993 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά.

Πλούσιο είναι το συγγραφικό του έργο. Αποτελείται από την ιστορική νουβέλα «Πάθος», τη δίτομη ιστορική μελέτη «Ρήγας Φεραίος», το πολιτικό δοκίμιο «Μανιφέστο της Νεολαίας», την αποτελούμενη από δύο τόμους βιογραφία του Χαρίλαου Φλωράκη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση της πρώτης εξαετίας του «Έθνους», το 1987, έγραψε για την εφημερίδα που υπηρέτησε από επιτελικές θέσεις: «Έχει σταθερά σημεία αναφοράς τις πιο μεγάλες πανανθρώπινες και τις πιο μεγάλες εθνικές αξίες: την ειρήνη, τον αφοπλισμό, τον αντιιμπεριαλισμό, τη δημοκρατία, την προκοπή, την εθνική ανεξαρτησία, την Ελλάδα, την εργασία, την εντιμότητα».

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη το πρωί στην γενέτειρα του, το χωριό Κομιτάτα της Κεφαλονιάς. 

(Πληροφορίες από το inKefalonia.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31