search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:47
MENU CLOSE

Έθαβαν επικίνδυνα απόβλητα στο κέντρο της Αθήνας

22.11.2013 10:01
Έθαβαν επικίνδυνα απόβλητα στο κέντρο της Αθήνας - Media

Σε χωματερή επικίνδυνων αποβλήτων είχε μετατρέψει ένα οικόπεδο στον Βοτανικό κύκλωμα επιτήδειων που αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη, προκαλώντας εκτεταμένη ρύπανση με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Σε χωματερή επικίνδυνων αποβλήτων είχε μετατρέψει ένα οικόπεδο στον Βοτανικό κύκλωμα επιτήδειων που αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη, προκαλώντας εκτεταμένη ρύπανση με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Μετά από καταγγελία και έρευνα, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Τροχαίας Αττικής, εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης, τρία φορτηγά αυτοκίνητα να εισέρχονται σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό και να απορρίπτουν απόβλητα.

Τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί, δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας ομογενής ηλικίας 33 ετών. Συνελήφθη επίσης και ένας Έλληνας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων, έναντι συμφωνημένης αμοιβής.

Από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο οικόπεδο που είχε μετατραπεί σε παράνομη χωματερή διαπιστώθηκε ότι στον χώρο είχαν αποτεθεί απόβλητα, σε ύψος 2 έως 6 μέτρων, μεγάλο ποσοστό των οποίων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα, μαζί και με αστικά απόβλητα. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα άτομα που συνελήφθησαν μετέφεραν και απέρριπταν τα απόβλητα το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο σε καθημερινή βάση, με το οικονομικό όφελος να υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ακόμη, εξακριβώθηκε από την αστυνομία ότι τα απόβλητα που μετέφερε ένα από τα φορτηγά, προέρχονταν από εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ο 58χρονος διευθυντής της οποίας συνελήφθη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46