search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:30
MENU CLOSE

Χαιρετίσματα από τη Βενεζουέλα!

22.11.2013 11:31
Χαιρετίσματα από τη Βενεζουέλα!  - Media

Πριν από λίγο καιρό στη χώρα μας η Βενεζουέλα, όπως και άλλες εξωτικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, προβαλλόταν ως παράδειγμα – διακυβέρνησης, οικονομικής ανάπτυξης, αντίστασης, αγωνιστικότητας κ.τ.λ. – προς μίμηση. 

Πριν από λίγο καιρό στη χώρα μας η Βενεζουέλα, όπως και άλλες εξωτικές χώρες της Λατινικής Αμερικής, προβαλλόταν ως παράδειγμα – διακυβέρνησης, οικονομικής ανάπτυξης, αντίστασης, αγωνιστικότητας κ.τ.λ. – προς μίμηση. Όταν είσαι μακριά και διατηρείς τις ασφαλείς αποστάσεις από τα λόγια σου δεν τρέχει και τίποτα, ο λαϊκισμός στη χώρα μας είναι εθνικό σπορ που ασκείται δωρεάν.

Σήμερα στη Βενεζουέλα – πέρα από τις απερίγραπτες γραφικότητες που έρχονται κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας –, όπου ο Τσάβες εμφανίζεται αυτοπροσώπως στον ύπνο του Μαδούρο και τον συμβουλεύει ή του μεταφέρει τα λόγια του Τσε Γκεβάρα, κανείς δεν κάνει κουβέντα για τα άδεια από τρόφιμα ράφια στα σούπερ μάρκετ ή ότι ο διάδοχος του Τσάβες έλαβε από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας έκτακτες εξουσίες που του επιτρέπουν να κυβερνά με έκτακτα διατάγματα.

Κανείς δεν μιλά πλέον για τον πληθωρισμό που σκαρφάλωσε στο εντυπωσιακό 58%, με αποτέλεσμα το εθνικό νόμισμα να αντικαθιστά τα χαρτιά υγειάς, τα οποία έχουν εξαφανιστεί από τη χώρα. Διακριτικά κανείς δεν θυμάται τη μακρινή Βενεζουέλα, όπου ο δύστυχος λαός τραβά της ψυχής του τον τάραχο.
 
Κακώς, κάκιστα, γιατί όντως η Βενεζουέλα είναι ένα εύστοχο παράδειγμα για τα καθ’ ημάς! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28