search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10
MENU CLOSE

Πολίτης προσέφυγε στο ΣτΕ για να ακυρωθεί ο ΦΑΠ

22.11.2013 15:09
Πολίτης προσέφυγε στο ΣτΕ για να ακυρωθεί ο ΦΑΠ - Media

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιβολή του ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων) τη διετία 2011-2012 ζητεί φορολογούμενος με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

(Aναδημοσίευση από www.naftemporiki.gr)

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιβολή του ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων) τη διετία 2011-2012 ζητεί φορολογούμενος με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο πολίτης, που δηλώνει ότι δεν έχει εισόδημα λόγω της οικονομικής κρίσης, στην προσφυγή του σημειώνει ότι έχει τρία ακίνητα, εκ των οποίων στα δύο έχει την ψιλή κυριότητα και στο τρίτο την πλήρη κυριότητα. Όμως και τα τρία ακίνητα, όπως υποστηρίζει, δεν του αποφέρουν κανένα εισόδημα.   
Ακόμη, αναφέρει ότι η επιβολή του ΦΑΠ προσκρούει στο άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι η επιβολή φόρου επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα και αν υπάρχει αυτή πρέπει να είναι ανάλογη με το βαθμό που υπάρχει, αλλά και το άρθρο 5 του συνταγματικού χάρτη περί φοροδοτικής ικανότητας του φορολογουμένου.
Ο φορολογούμενος υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει ΕΤΑΚ, ΤΑΠ  και το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταβολή, μέσα σε λίγα χρόνια, του ισόποσου της αξίας των ακινήτων σε φόρους.
Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί από το ΣΤΕ με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης. Δηλαδή θα συζητηθεί με διαδικασίες «εξπρές», ενώ  η πιλοτική απόφαση που θα εκδοθεί θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10