search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:43
MENU CLOSE

Σκουρλέτης και Άδωνις «φαρμακώνονται»

22.11.2013 16:46
Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για να μην υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές - Media

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τις τιμές των φαρμάκων.

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τις τιμές των φαρμάκων.
 
Αφορμή η στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταψηφίσει  την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή, την τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως είναι εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.
 
«Εμείς προτείναμε οριζόντια μείωση 15% με 20% στα φάρμακα εγχώρια και εισαγόμενα. Αντ' αυτού έχουμε πριμοδότηση φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών» δήλωσε στον Σκάι, επισημαίνοντας πως 20.000 άνθρωποι απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και 2.000 απασχολούνται στους πλασιέ φαρμάκων.
 
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως είναι «άθλια προπαγάνδα του κ. Γεωργιάδη να λέει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα».
 
Από την άλλη πλευρά ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε τις κατηγορίες μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM".
 
"Η φιλοσοφία της ρύθμισης είναι να εξοικονομήσει ο ΕΟΠΥΥ 480 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 390 εκατ. τα εξοικονομούμε από τα φάρμακα on patent, αυτά που έχουν πατέντα, δηλαδή, και πωλούνται κατ' αποκλειστικότητα από τις πολυεθνικές, και 100 εκατ. ευρώ από τα off patent, δηλαδή τα φάρμακα που οι πολυεθνικές έχουν χάσει την πατέντα και παράγονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες", ανέφερε ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε: "Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι την Τετάρτη, στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει "όχι", ψηφίζει για να μη μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να πέσουν οι τιμές σε όλα τα φάρμακα. Σε όλα… Δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του".
 
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε εάν "το πρόβλημα είναι αν εγώ θα είμαι μαϊντανός στα μέσα ενημέρωσης ή εάν ο πολίτης θα αγοράζει το φάρμακο ακριβότερα" και προσέθεσε: "Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, διότι από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων… Να ξέρει ο κόσμος τι είναι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς… Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο καλύτερα; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων; Καλύτερα είναι!".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:42