search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:56
MENU CLOSE

Σήμερα το κρίσιμο τετ α τετ Αρβανιτόπουλου- Πελεγρίνη

23.11.2013 08:21
Ανανέωσαν το ραντεβού τους Αρβανιτόπουλος και Πελεγρίνης - Media

Το πρωί του Σαββάτου συναντάται ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη.

Το πρωί του Σαββάτου συναντάται ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη.
 
Η σημερινή συνάντηση (11:00) συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει "κορυφωθεί" η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών υποστηρίζει πως "το Πανεπιστήμιο θα αδυνατεί να λειτουργήσει μετά τη διαθεσιμότητα και το ΕΚΠΑ θα καταρρεύσει".
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας τις τελευταίες μέρες ανέφερε πως η συνεχιζόμενη απεργία "από τη στιγμή που έχει κριθεί παράνομη δεν είναι απεργία αλλά κατάληψη" και πως "το πανεπιστήμιο θα προχωρήσει αρκετά βήματα μετά τη διαθεσιμότητα".
 
Η συνάντηση πιθανολογείται πως θα διαρκέσει αρκετή ώρα, καθώς θα τεθούν πολλά θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο κ. Αρβανιτόπουλος θα ζητήσει "το άνοιγμα των πανεπιστημίων".
 
Παράλληλα, σήμερα ο υπουργός Παιδείας θα συναντήσει στις 14:00 τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, προκειμένου να συζητήσουν "για την επόμενη μέρα της διαθεσιμότητας". Πάντως, για το Σάββατο είναι προγραμματισμένο και το "ραντεβού" του υπουργού με τους προέδρους των Συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων, για να "επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαιδρυματική κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου", ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση των συμμετεχόντων.

Να σημειωθεί πως η κινητικότητα αφορά του 650 από τους 1110 (μετά από αρκετές εξαιρέσεις) διοικητικούς, οι οποία θα καλύψουν, όπως αναφέρει το υπουργείο παιδείας, θέσεις σε ιδρύματα με ελλείψεις. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54