search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:10
MENU CLOSE

Οι προτάσεις Αρβανιτόπουλου για την επόμενη μέρα

24.11.2013 08:27
Οι προτάσεις Αρβανιτόπουλου για την επόμενη μέρα - Media

«Όλα αυτά προϋποθέτουν ανοιχτά πανεπιστήμια». Με αυτή τη φράση έκλεισε τη δήλωσή του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.


«Όλα αυτά προϋποθέτουν ανοιχτά πανεπιστήμια». Με αυτή τη φράση έκλεισε τη δήλωσή του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.

Στη δήλωσή του, ο κ. Αρβανιτόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις του «για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια», τονίζοντας πως όσα προβλήματα παρουσιαστούν, αναμένεται να αντιμετωπιστούν. Αναφορικά με τα ιδρύματα που έχουν σοβαρά προβλήματα μετά τη διαθεσιμότητα, δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε… μεταρρυθμίσεις αναδιάρθρωσης όλων των ιδρυμάτων αλλά κυρίως του Πανεπιστημίου Αθηνών που, όπως αναφέρουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι καθηγητές και οι…αριθμοί, αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει.

Στις ενστάσεις που πραγματοποιήθηακαν από μέρους των διοικητικών υπαλλήλων για τη μοριοδότηση, ο υπουργός απάντησε πως : «το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει εντός των προσεχών ημερών, όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους».

Σχετικά με τον Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τα τεράστια κενά που διαδέχθηκαν τη διαθεσιμότητα, προκαλώντας αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος, δεσμεύθηκε ότι «προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους».

Όσον αφορά την αποδεδειγμένη, με στοιχεία και νούμερα, υπολειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο υπουργός δήλωσε πως αυτή θα αντιμετωπιστεί με δια-ιδρυματική κινητικότητα «από διοικητικούς υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Αλλαγή στα ραντεβού με τους πρυτάνεις

Το απόγευμα του Σαββάτου άλλαξε εσπευσμένα το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού με τους πρυτάνεις.. Σήμερα το πρωί (11:00) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρύτανη Παν. Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη και τη Δευτέρα το μεσημέρι ( 13:00) με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58