search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Αθηνών: Θετικές οι προτάσεις του Αρβανιτόπουλου

25.11.2013 12:26
Δεν θα χαθεί το εξάμηνο, λέει η σύγκλητος του ΕΚΠΑ - Media

Θετικά αποτίμησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών την πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τα ανοιχτά πανεπιστήμια, ζητώντας παράλληλα νέο διάλογο με τον ίδιο.

Θετικά αποτίμησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών την πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τα ανοιχτά πανεπιστήμια, ζητώντας παράλληλα νέο διάλογο με τον ίδιο.
 
Συγκεκριμένα, με σημερινή της απόφαση η Σύγκλητος του Καποδιστριακού ζητά:

  • Την επιστροφή  του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.
  • Την ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας
  • Την αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους  από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου
  • Τη διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις ΕΔΙΠ.
  • Τη δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Πάντως, βασική μέριμνα  της Συγκλήτου, συνιστά η τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Στην απόφασή τους, τα μέλη της Συγκλήτου, τόνισαν πως θα «διεκδικήσουν την κάλυψη των αναγκών του πανεπιστημίου» από κονδύλια από το Υπουργείο Παιδείας.

Αναφορικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αποτίμησε θετικά την πρόταση πέντε σημείων του κ. Αρβανιτόπουλου, κύκλοι του υπουργού αναφέρουν στο "Π" ότι: 
 
"Είναι καλοδεχούμενη η απόφαση της Συγκλήτου που επιβεβαιώνει την πρόταση του Υπουργού για την αναδιάρθρωση και συμβάλει στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου".

Οι ίδιες πηγές μας λένε επίσης ότι: "Προχωράμε στην υλοποίηση για τη αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού των ΑΕΙ, μετά τη διαθεσιμότητα. Εφ' όσον αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα το εξάμηνο δεν θα χαθεί."

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33