search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Θανατηφόρο «παιχνίδι»

25.11.2013 22:00
Θανατηφόρο «παιχνίδι» - Media

Κατά καιρούς δημιουργούνται διάφορες «μόδες». Άλλες απλά κακόγουστες, άλλες ανόητες, άλλες επικίνδυνες.

Κατά καιρούς δημιουργούνται διάφορες «μόδες». Άλλες απλά κακόγουστες, άλλες ανόητες, άλλες επικίνδυνες. Η νέα «τρέλα» στις ΗΠΑ είναι το παιχνίδι «νοκ άουτ». Σε αυτή την βίαιη ηλιθιότητα, νεαροί –κυρίως έφηβοι- προκαλούν ο ένας τον άλλο ώστε να επιτεθούν σε ανυποψίαστα θύματα και να τα γρονθοκοπήσουν.

Μέχρι στιγμής παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες αλλά το κακό εξαπλώνεται. 

Την Παρασκευή ένας 24χρονος ορθόδοξος Εβραίος περπατούσε σε δρόμο του Μπρούκλιν όταν μια παρέα ανδρών τον πλησίασε και –σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος- άρχισαν να προκαλούν ο ένας τον άλλο για να τον χτυπήσουν. Ο 28χρονος Αμρίτ Μαράζι ήταν τελικά ο «εκλεκτός» που ξαφνικά έριξε μια μπουνιά η οποία άφησε τον 24χρονο άνδρα αναίσθητο στο πεζοδρόμιο. Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας και η παρέα των τεσσάρων νταήδων συνελλήφθη. Τη νύφη θα πληρώσει μόνο ο θύτης αφού η αστυνομία κατηγορεί τον Μαράζι για  «απρόκλητη επίθεση» και «έγκλημα μίσους» κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει καιρό στη φυλακή.

Πέρυσι, στο Νιού Τζέρσι ένας 46χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από παρόμοιο επίθεση τριών νεαρών, δύο 13χρονων και ενός 14χρονου. Οι τρεις πιτσιρικάδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και είναι υπό κράτηση.

Δύο άλλοι νεαροί, 16 και 13 ετών, εκτίουν ποινή φυλάκισης 2 ετών για την δολοφονία ενός άνδρα στη Νέα Υόρκη ως μέρος του «παιχνιδιού» και ο 20χρονος Σον Μέρφι εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την επίθεση και δολοφονία ενός βιετναμέζου πρόσφυγα στο Σεντ Λούϊς. 

Και ακριβώς  επειδή κινδυνεύει να γίνει επιδημία αυτό το ηλίθιο «παιχνίδι», οι αρχές των ΗΠΑ ετοιμάζονται να περάσουν νομοσχέδιο όπου αντίστοιχες επιθέσεις θα χαρακτηρίζονται ως επιθέσεις συμμοριών και οι δράστες θα διώκονται –έστω κι αν είναι ανήλικοι- ως ενήλικοι και θα αντιμετωπίζουν ποινές που θα φτάνουν τα 25 χρόνια ή και την ισόβια κάθειρξη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:12