search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:14
MENU CLOSE

«Τα βρίσκουν» με την τρόικα

25.11.2013 15:40
«Τα βρίσκουν» με την τρόικα - Media

Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση μετά το ταξίδι του Σαμαρά στο Βερολίνο όπου η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε σε πλήρη εναρμόνιση με τις «ευρωπαϊκές» επιθυμίες. «θα βρεθεί λύση με την τρόικα» δήλωσε ο Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μαξίμου. Την Τρίτη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση μετά το ταξίδι του Σαμαρά στο Βερολίνο όπου η Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε σε πλήρη εναρμόνιση με τις «ευρωπαϊκές» επιθυμίες. 

Θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, μόλις τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ.

«Θα βρούμε τη λύση, αυτό πρέπει να γίνει» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας  ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν η Ελλάδα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.
Τη βεβαιότητα πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μετά από την ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Βρούτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

«Ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε», είπε, προσθέτοντας πως το υπουργείο Εργασίας με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που βρίσκονται στη Βουλή, κλείνει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού και άρα δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που αφορούν την κινητικότητα, αλλά και οι εκκρεμότητες που θα πρέπει να κλείσουν εν όψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Σημειώνεται πως στο Βερολίνο, η Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε τρεις φορές στην ανάγκη εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων, με τον Πρωθυπουργό, εμμέσως πλην σαφώς, να συναινεί αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία που έχει για την χώρα «να παραμείνουμε στη συμφωνία που ήδη έχουμε».

Αποδέκτης ανάλογων πιέσεων από τους ευρωπαίους ομολόγους του έγινε και ο κ. Στουρνάρας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εurogroup. 

Η εκτίμηση του κ. Σαμαρά είναι ότι από τη Δευτέρα και από τις 2/12, οπότε θα επανέλθει στην Αθήνα η τρόικα, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup στις 9/12 το χρονικό διάστημα επαρκεί, ώστε οι δύο πλευρές να κλείσουν τη σχετική συζήτηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50