search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Μήνυση κατά Άδωνι από το ρ/σ « Στο Κόκκινο 105,5» (Video)

25.11.2013 17:01
Μήνυση κατά Άδωνι από το ρ/σ « Στο Κόκκινο 105,5» (Video) - Media

Ο ρ/σ 105,5 «Στο Κόκκινο» αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του υπ. Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καταθέτοντας μήνυση και αγωγή. Καλοδεχούμενη η μήνυση, θα έπρεπε να μου την είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Άδωνις. Η γαλλική Sanofi είναι μια από τις δύο εταιρείες που τρέχουν διαφημιστική καμπάνια στο ρ/σ.

 
Ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 «Στο Κόκκινο» αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καταθέτοντας μήνυση και αγωγή για τις δηλώσεις του ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δίνουν διαφημίσεις στο ραδιοσταθμό.

Σε ανακοίνωσή του ο ραδιοσταθμός αναφέρει: «Μετά τις προκλητικά απαξιωτικές και συκοφαντικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα ΜΜΕ η διεύθυνση του ρ/σ, θέλοντας να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των μεταδιδομένων του αλλά και των συνεργατών του, την αξιοπιστία του στην διαφημιστική αγορά καθώς και την πιθανότητα διαφυγόντων εσόδων, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή προκειμένου να σταματήσει η υβριστική και στρεβλωτική πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός θέλοντας να επιβάλει τις απόψεις του στην κοινή γνώμη».

Σημειώνεται πως η γαλλική πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Sanofi είναι μια από τις δύο εταιρείες που τρέχουν διαφημιστική καμπάνια στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Kόκκινο», Κώστας Αρβανίτης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κατάθεσε μήνυση, στον κ.  Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε πως οι κατηγορίες περί διαπλοκής από φαρμακευτικές εταιρίες από τον  υπουργό Υγείας, αφορά ουσιαστικά μια διαφήμιση, η οποία θα αποφέρει έσοδα 3.600 ευρώ, η οποία μάλιστα παίζεται σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι με το ποσό αυτό θα πληρωθούν τρεις άνθρωποι που δουλεύουν στον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Αρβανίτης κατέληξε, υποστηρίζοντας πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίο έχει εμπλακεί ο ραδιοφωνικός σταθμός σε μια πολιτική αντιπαράθεση.

Με δηλώσεις του στον Σκάι, ο υπουργός Υγείας είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή, ζητώντας από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να παρουσιάσει τις διαφημιστικές συμφωνίες φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Απαντώντας στον Αδ. Γεωργιάδη ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρίζει «ντίλερ των πολυεθνικών» που «παριστάνει τον προστάτη των ασφαλισμένων», ενώ κάνει λόγο για «επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς» του υπουργού Υγείας.

Γεωργιάδης: Καλοδεχούμενη η μήνυση, θα έπρεπε να μου την είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Kαλοδεχούμενη η μήνυση, σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδη και λίγο αργότερα μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι δέχεται πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους, για να μην περάσει η τροπολογία.
 
«Είναι ένα πολύ χαρμόσυνο νέο για να καταλάβει ο κόσμος με ποιους έχουμε να κάνουμε», είπε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στον Alpha και έστρεψε στη συνέχεια τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο και να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, την Τετάρτη έχω μια ψηφοφορία και εγώ περιμένω η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας- η οποία δηλώνει μάλιστα ότι είναι αριστερή- να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να πάρουμε χρήματα από τη βιομηχανία αντί να τα πάρουμε από τους πολίτες»..
 
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν κατηγόρησε τον ραδιοσταθμό ότι έκανε κάτι παράνομο. «Εγώ», είπε, «κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ για συναλλαγή. Εάν λοιπόν κάποιος πρέπει να μου κάνει μήνυση και αγωγή, αυτός θα έπρεπε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έστω κι έτσι καλοδεχούμενη», συμπλήρωσε ο υπουργός.
 
Λίγο αργότερα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τροπολογίας των φαρμάκων και αποκάλυψε ότι δέχεται ισχυρές πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να μην περάσει η τροπολογία την Τετάρτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:38