search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Ο Άδωνις θέλει να συναντήσει τον Τσίπρα

26.11.2013 14:11
Ο Άδωνις θέλει να συναντήσει τον Τσίπρα - Media

Με στόχο, όπως είπε ο ίδιος, «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος», ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να δει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΠΑΣΟΚ, Κεδίκολγου και ΕΟΦ στηρίζουν τον υπουργό και ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

 
Με στόχο, όπως είπε ο ίδιος, «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να δει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει επί της τροπολογίας για τα φάρμακα και «να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο λάθος». «Είμαι πρόθυμος να πάω στην Κουμουνδούρου, γιατί ίσως έχει πέσει θύμα κακών συμβουλών», είπε.

«Αύριο στη Βουλή θα ψηφιστεί η τροπολογία και μετά από αυτό θα μπορεί ο πολίτης να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα», πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:
 
 «Η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένη εδώ και μία εβδομάδα, τον ευχαριστώ που με δέχθηκε και για τις συμβουλές που μου έδωσε».

Ο Σίμος στηρίζει Άδωνι και χτυπάει ΣΥΡΙΖΑ:
 
«Αύριο η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ψηφίζει τη μείωση της τιμής όλων των φαρμάκων. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσει: Είναι με τον λαό ή με τα συμφέροντα;», ήταν το σχόλιο του Σίμου Κεδίκογλου.

ΠΑΣΟΚ: Αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολυεθνικές του φαρμάκου
 
«Πυρά» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της τροπολογίας εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΚΟ του Κινήματος σημειώνεται πως «απεδείχθη ιδιαίτερα σημαντική» η πρωτοβουλία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία για την εν λόγω διάταξη, καθώς «επί 5 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και αδυνατεί να εξηγήσει τον λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του» για τη σχετική διάταξη.
 
«Οι σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις πολυεθνικές τού φαρμάκου έγιναν σε αυτό το διάστημα απόλυτα ορατές», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και διαμηνύει πως θα καταλογιστουν «οι ευθύνες σ' όσους αρνήθηκαν θετική ψήφο στη διάταξη για τη μείωση της τιμής των 6.000 φαρμάκων».
 
 
Ο ΕΟΦ διαφωνεί με τον Τσίπρα:
 
Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης παρενέβη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η πιστοποίηση του ΕΟΦ για τα φάρμακα είναι δείκτης υψηλής ασφάλειας και προστασίας του πολίτη. Οι εγκρίσεις και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται, όπως επισημαίνει, με αμιγώς επιστημονικούς όρους, απόλυτα εναρμονισμένους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
 
«Μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων του ΕΟΦ είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ως εκ τούτου τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φάρμακα -πρωτότυπα και γενόσημα- είναι απολύτως ασφαλή και αξιόπιστα», τονίζει ο κ. Λιντζέρης και προσθέτει ότι τη φαρμακευτική πολιτική δεν την υπαγορεύουν οι ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά αυτές των πολιτών.
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΦ σημειώνει πως «οι ενστάσεις, ακόμη και καταγγελίες, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία, την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του ΕΟΦ, εάν δεν εξυπηρετούν ανομολόγητες επιδιώξεις, είναι τουλάχιστον άστοχες και αστήρικτες».

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης…
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
 
«Φωνάζει ο κλέφτης για να τα ακούσει ο νοικοκύρης. Οι διαπλεκόμενοι με τα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα, τώρα το παίζουν προστάτες της διαφάνειας και των συμφερόντων των ασφαλισμένων. Πλανώνται πλάνην οικτρά αν θεωρούν ότι πείθουν τον οποιοδήποτε με τα επιχειρήματά τους.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:48