search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Τροπολογία για να «μην χαθεί το εξάμηνο»

26.11.2013 14:28
Τροπολογία για να «μην χαθεί το εξάμηνο» - Media

Τροπολογία που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να δώσουν εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, ακόμα και αν χαθεί το εξάμηνο, φέρνει στη Βουλή ο υπ. Παιδείας.

Τροπολογία που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να δώσουν εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, ακόμα και αν χαθεί το εξάμηνο, φέρνει στη Βουλή την Τετάρτη ο υπ. Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
 
Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα σε όλους του φοιτητές να δώσουν εξετάσεις για όλα τα μαθήματα που οφείλουν και στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου αλλά και του Ιουνίου. Εφόσον τελικά ψηφιστεί η τροπολογία όλοι οι φοιτητές θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις, ανεξαρτήτως εάν θα έχουν διδαχθεί τα μαθήματα σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
 
Κύκλοι του υπουργού σχολίασαν στο «Π» ότι «είναι μία κίνηση για να προστατεύσουμε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε από τη στιγμή που τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά με μοναδική εξαίρεση τρεις σχολές του Πολυτεχνείου».
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη μία το μεσημέρι το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων, με θέμα της διαθεσιμότητα αλλά και τις προτάσεις πέντε σημείων του υπουργού Παιδείας για την επόμενη μέρα μετά τη διαθεσιμότητα. Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη Σύνοδο σύσσωμο το σώμα των πρυτάνεων θα συναντηθεί με τον κ. Αρβανιτόπουλου για να συζητήσουν για την επόμενη μέρα και να λύσουν όσα προβλήματα υπάρχουν.
 
Παράλληλα, οι διοικητικοί του Πολυτεχνείου αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας μέχρι την Πέμπτη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Η απεργιακή επιτροπή του Καποδιστριακού νωρίτερα σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «θα κάνουμε απεργία διαρκείας μέχρι να αποσυρθεί η κοινή υπουργική απόφαση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24