search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:07
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Ναι» στην εξεταστική για τα ναυπηγεία

26.11.2013 15:10
ΚΚΕ: «Ναι» στην εξεταστική για τα ναυπηγεία - Media

Υπέρ της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τάσσεται το ΚΚΕ. Θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ.

 
Υπέρ της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τάσσεται το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια καταδικάζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης και συρρίκνωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής, αλλά και της Αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της στρατηγικής της ΕΕ, τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου"».
 
Αναφέρεται επίσης στο πόρισμα που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στην εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2011 για τα υποβρύχια, και καταλήγει:
 
«Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι άσφαιρη και καλύπτει τον επικίνδυνο ρόλο της στρατηγικής της ΕΕ, τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η ανούσια κριτική που ασκεί, συνυπάρχει με την θέση του υπέρ της ενσωμάτωσης της χώρας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία και τη διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».
 
«Η ναυπηγοεπισκευαστική και αμυντική βιομηχανία είναι κλάδοι στρατηγικής σημασίας. Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, επιβάλλουν την ένταση της πάλης για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, ενταγμένο στον κεντρικό – πανεθνικό σχεδιασμό, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εργατική – λαϊκή εξουσία».
 
 Καταψηφίζει η ΔΗΜΑΡ:
 
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, όπως αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην τελευταία συνεδρίασή της. Παράλληλα η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό ενώ θα υπερψηφίσει την τροπολογία Γεωργιάδη για τα φάρμακα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:07