search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:16
MENU CLOSE

«Τα βρίσκουν» Σαμαράς και Βενιζέλος

26.11.2013 18:23
«Τα βρίσκουν» Σαμαράς και Βενιζέλος - Media

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τις «εκκρεμότητες» ενόψει της έλευσης της Τρόικα, όπου περιλαμβάνεται εκτός από το στόχο των 15.000 απολύσεων μέχρι το 2014, και το θέμα των ΕΑΣ.

 
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου
 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τις «εκκρεμότητες» ενόψει της έλευσης της Τρόικα στις αρχές του ερχόμενου μήνα, όπου περιλαμβάνεται εκτός από το στόχο των 15.000 απολύσεων μέχρι το 2014, και το θέμα των ΕΑΣ.
 
Τρόπους επικοινωνίας χιλιάδων απολύσεων αναζητά η κυβέρνηση και όπως φαίνεται το βρήκε καθώς θα υποσχεθεί πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας την ερχόμενη διετία(2014-2015).
 
Οι απολύσεις θα γίνουν από το κλείσιμο των ΝΠΙΔ προκειμένου να εξεβρεθούν οι 11.000 προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι.
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του υπουργούς (Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Μιχελάκη) για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος «κινητικότητας» των 12.500 υπαλλήλων. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανατοποθέτηση των 2.800 δημοτικών αστυνομικών.
 
Επίσης καταρτίστηκε σχέδιο για το δεύτερο κύμα «κινητικότητας» των 12.500 υπαλλήλων που θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το δεύτερο κύμα της κινητικότητας θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου ενώ το κομμάτι που αφορά στους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.
 
Στο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης επαναβεβαιώθηκε πως το επόμενο διάστημα θα αξιολογηθούν τα ΝΠΙΔ από όπου θα προέλθει ένα μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων για το 2014. 
 
Όσον αφορά στην ΕΑΣ, το επικρατέστερο σενάριο είναι να παραμείνει σε λειτουργία μόνο ένα εργοστάσιο που θα διατηρήσει τον εξαγωγικό του χαρακτήρα για μία συγκεκριμένη περίοδο. Το ίδιο σενάριο περιλαμβάνει 700 απολύσεις οι οποίες όπως έχει ξεκαθαρίσει η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση, θα συμπεριληφθούν στον τελικό αριθμό του στόχου των 4.000 απολύσεων για φέτος.
 
Ένα επίσης θέμα είναι των πλειστηριασμών, για το οποίο κυβερνητικοί βουλευτές έχουν θέσει ήδη τις κόκκινες γραμμές τους λέγοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν πλήρη άρση και για την α' κατοικία.
 
Μετά την συνεδρίαση του οργάνου ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Εκτός των άλλων, αντικείμενο της συνάντησης και η αποτίμηση των επαφών του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33