search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:47
MENU CLOSE

Υπό κατάληψη τέσσερα υπουργεία στην Πορτογαλία

26.11.2013 18:28
Υπό κατάληψη τέσσερα υπουργεία στην Πορτογαλία - Media

Υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Οικονομίας στην Πορτογαλία, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2014.

  
Υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Οικονομίας στην Πορτογαλία, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2014.
 
Οι εισελθόντες, που πρόσκεινται στο συνδικάτο CGTP, απαίτησαν να γίνουν δεκτοί από τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να τους δηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα λιτότητας
 
Περίπου 100 άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο.
 
«Έχει έρθει η ώρα να παραιτηθεί η κυβέρνηση», «Δεν θέλουμε φασίστες στην εξουσία», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ κάποιοι εξ αυτών κρατούσαν πανό που έγραφαν «έξω η κυβέρνηση».
 
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του CGTP έγινε για λίγο δεκτοί από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Έλντερ Ροζαλίνιο, ο οποίος τους επανέλαβε ότι τα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητα.
 
Το πρωί της Τρίτης χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Βουλή, μετά από κάλεσμα του CGTP, για να καταγγείλουν τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2014.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40