search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:30
MENU CLOSE

Στα άκρα η κόντρα γιατρών ΕΟΠΥΥ- Γεωργιάδη

28.11.2013 16:17
Στα άκρα η κόντρα γιατρών ΕΟΠΥΥ- Γεωργιάδη - Media

«Χόρτασε η ψείρα και ανέβηκε στον γιακά» λέει η ευθύβολη λαϊκή σοφία και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, είναι η καλύτερη εφαρμογή της.

«Χόρτασε η ψείρα και ανέβηκε στον γιακά» λέει η ευθύβολη λαϊκή σοφία και ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, είναι η καλύτερη εφαρμογή της. Νοιώθοντας προφανώς πανίσχυρος, μετά την τύχη που είχε η τροπολογία του στη Βουλή με την οποία κάθε άλλο παρά μειώνεται η δαπάνη για το φάρμακο, επιτέθηκε με μένος στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που απεργούν εδώ και δέκα ημέρες και αποφάσισαν σήμερα το πρωΐ εβδομαδιαία παράταση. Με μια μονοκοντυλιά και αφού χρειάστηκε να στείλει στη Βουλή τον υφυπουργό Α. Μπέζα για τα σχετικά, αποφάσισε να διακόψει τις συμβάσεις των ιδιωτικών ιατρείων που λειτουργούσαν νόμιμα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τα απογεύματα και ήταν συμβεβλημένα με τον Οργανισμό. 

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μπέζας «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς – υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον Οργανισμό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία» δήλωσε.

Σε…απειλητικό τόνο, κ. Μπέζας ανέφερε ακόμη ότι: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες Υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα». Κανείς βεβαίως! Εκτός από τον Άδωνι, αλλά αυτό το παρέλειψε από σεμνότητα ο καλός υφυπουργός…
 
Στο μεταξύ, την παράταση της πανελλαδικής τους απεργίας μέχρι και τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
 
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ), αναφέρει ότι προχώρησε στην παράταση «μετά και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αρχικά είχα προκηρύξει απεργία έως τις 3 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και απολύσεων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:29