08/04/2020 21:51:09

«Ψαλίδι» στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

«Ψαλίδι» στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ - Media
 
Στη διακοπή συμβάσεων γιατρών του ΕΟΠΥΥ προχωρά το υπουργείο Υγείας, οι οποίοι σύμφωνα με τον υφυπουργό, Αντώνη Μπέζα, παρά την απεργία τους δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ.

Η δήλωση του υφυπουργού Υγείας αφορά γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή, ως εκ τούτου, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο ΙΣΑ στηρίζουν τη σημερινή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει  στη σημερινή πανιατρική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.