search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:07
MENU CLOSE

Στα χαρακώματα για την Παιδεία

29.11.2013 08:23
Νέα απεργία στο Πολυτεχνείο - Media

Με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.  Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργία έως την Τρίτη ενώ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12:00 μαζί με σωματεία από το χώρο της Υγείας.

Με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.  Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργία τους έως την Τρίτη (13η εβδομάδα), ενώ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12:00 μαζί με σωματεία από το χώρο της Υγείας.
 
Την άρνηση του να συζητήσει με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης με δήλωση του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
 
Χαρακτήρισε παράνομη την απεργία στο Καποδιστριακό, μιλώντας για «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ που εξαφάνισαν την κάλπη για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής». Κατηγόρησε επίσης τους υπαλλήλους, λέγοντας πως παράγουν «το χάος», ενώ τόνισε πως «η πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται».
 
Απεργιακή Επιτροπη ΕΚΠΑ: Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση συναδέλφου
 
Στην καταγγελία της «προσπάθειας αμφισβήτησης της απόφασης της γενικής συνέλευσης από πλευράς υπουργείου Παιδείας» προχώρησε με ανακοίνωση της η απεργιακή Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
«Δεν χρειαζόμαστε κάλπη για να πούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση συναδέλφου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων.
 
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την εξεταστική στα ΑΕΙ
 
Εξάλλου, υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03