search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Τρέμουν τον Ιμράν Καν

30.11.2013 22:00
oldphotospod_2811_053_cmyk1385735306.jpg

Όλο και πιο… ενοχλητικός γίνεται για τους Αμερικάνους ο Ιμράν Καν, ο Πακιστανός πρώην αστέρας του κρίκετ, ο οποίος από πέρυσι έχει μετατραπεί σε ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης.

Όλο και πιο… ενοχλητικός γίνεται για τους Αμερικάνους ο Ιμράν Καν, ο Πακιστανός πρώην αστέρας του κρίκετ, ο οποίος από πέρυσι έχει μετατραπεί σε ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης.
Το τελευταίο «επεισόδιο» ανάμεσα στον Καν και τις… ΗΠΑ παίχτηκε στην άσφαλτο, εκεί όπου ο ηγέτης της Κίνησης για το Κόμμα Δικαιοσύνης είχε συγκεντρώσει περί τους 10.000 πολίτες προκειμένου να κλείσουν την κεντρική οδό που τροφοδοτεί τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή – τι άλλο; – τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών επί πακιστανικού εδάφους, τις οποίες σχεδιάζει και υλοποιεί… εξ αποστάσεως η CIA. Τους τελευταίους μήνες το θέμα των μη επανδρωμένων μονοπωλεί τα πακιστανικά ΜΜΕ, καθώς οι Αμερικάνοι φαίνεται να… εξαπλώνουν τις επιχειρήσεις πέραν του βόρειου Βεζιριστάν (συνοριακή ορεινή περιοχή, στην οποία κρύβεται η ηγεσία των Ταλιμπάν), ενώ διαδοχικές εκθέσεις που δημοσιεύονται τόσο από τη Διεθνή Αμνηστία όσο και από τον ΟΗΕ επιβεβαιώνουν ότι οι αθώοι πολίτες που πέφτουν θύματα των «βομβαρδισμών» είναι πολύ περισσότεροι από όσο υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.
Η Διεθνής Αμνηστία, μάλιστα, αναφερόμενη στην εντατικοποίηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «εγκλήματα πολέμου». Οι διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα στο Πακιστάν είναι τέτοιες, που πλέον η κεντρική κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ δεν διστάζει να κατηγορεί ευθέως και δημοσίως την Ουάσιγκτον, ωστόσο ο Καν το πήγε ένα βήμα παραπέρα προειδοποιώντας ότι το μπλόκο στην κεντρική οδό ενδέχεται να είναι μόνιμο.
Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, το κόμμα του Καν έχει έρθει πρώτο στη βορειοδυτική επαρχία Κίμπερ Πακχτουκούα, στην οποία οι Ταλιμπάν χαίρουν μιας σχετικής δημοφιλίας. Γι’ αυτό ίσως και να μην έχει αναφερθεί ποτέ επικριτικά στις τυφλές επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιούνται εξ ονόματός τους σε πολλές περιοχές της χώρας…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10