search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:28
MENU CLOSE

Μία νεκρή από την κακοκαιρία στο Άργος – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη

02.12.2013 07:07
Μία νεκρή από την κακοκαιρία στο Άργος – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η πόλη - Media

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο οικίας στο Άργος, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 150.000 ευρώ δίνει στο Άργος το υπ. Εσωτερικών για τις άμεσες ανάγκες.

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο οικίας στο Άργος, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτή την ώρα γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων της νεκρής, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η 55χρονη γυναίκα είναι σερβικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, το υπόγειο διαμέρισμα της γυναίκας βρισκόταν πλάι σε ακάλυπτο οικόπεδο, το οποίο συγκέντρωσε πολλά νερά, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα προστατευτικό τοιχίο που υπήρχε και τα νερά να εισβάλουν με απίστευτη δύναμη στο διαμέρισμα της γυναίκας που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και βρήκε τραγικό θάνατο.
 
Όλα αυτά τη στιγμή που νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τον τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Ρόδο…
 
Πρωτοφανής ήταν η μανία της φύσης στο Άργος, με την πόλη να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
 
Όπως δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o δήμαρχος του Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους – Μυκηνών, ενώ απηύθυνε έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.

150.000 ευρώ δίνει στο Άργος το υπ. Εσωτερικών:

Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Οι κάτοικοι του Άργους πέρασαν δύσκολες ώρες, καθώς υπερχείλισαν, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα. 
 
Πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή από όλη την Πελοπόννησο και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στην πόλη του Άργους έδωσαν ολονύχτια μάχη και συνεχίζουν, προκειμένου να διασώσουν πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά των δύο ξεροπόταμων.


 
Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας Άργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλος και την ευρύτερη περιοχή.
 
Παράλληλα, σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Τα καιρικά φαινόμενα έχουν κοπάσει και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 15 για απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Άργους.
 
Προβλήματα και σε Κιάτο, Κόρινθο και Κυπαρισσία
 
Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης τη νύχτα στο Κιάτο και την Κόρινθο.
 
Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 για το Κιάτο, ενώ στην Κόρινθο έφτασαν τις 30.
 
Προβλήματα από πλημμύρες καταγράφηκαν και στην Κυπαρισσία, όπου σήμερα τα νερά έχουν υποχωρήσει και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:27