search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Κ. Μητσοτάκης: Δεν πέφτει η κυβέρνηση (τουλάχιστον αμαχητί)

02.12.2013 07:32
Κ. Μητσοτάκης: Δεν πέφτει η κυβέρνηση (τουλάχιστον αμαχητί) - Media

Την αισιοδοξία του πως θα τα βρουν με την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει, αλλά κι αν συμβεί, προτιμά να πέσει μαχόμενη…

Την αισιοδοξία του πως θα τα βρουν με την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει, αλλά κι αν συμβεί, προτιμά να πέσει μαχόμενη…
 
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων, λέγοντας ότι «οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι».
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχθηκε ότι το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και σημείωσε: «Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».
 
Επισήμανε, δε, ότι: «Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα· συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν»
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαφώνησε με την αποστροφή του Γ. Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν είναι υπερφορολογημένοι.
 
«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν έχει αποδώσει όσο έπρεπε» τόνισε.
 
Παρατήρησε, ακόμη, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανακοινώσει ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλληλων που έχουν βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00