search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:07
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση

02.12.2013 13:41
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση - Media

H κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλά για «διαπραγμάτευση» και «κόκκινες γραμμές», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς, αν ήθελε θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα των πλειστηριασμών, λέει ο Π. Σκουρλέτης

 
O ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι συζητήσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, γίνονται πάνω στα ερείπια μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια και την απόγνωση.
 
Πάνω σε αυτά τα ερείπια, προσθέτει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στήνονται ταυτόχρονα οι επικοινωνιακές φιέστες περί ανάπτυξης και πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και οι τροϊκανοί «εκβιασμοί», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλά για «διαπραγμάτευση» και «κόκκινες γραμμές».
 
Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «όσο δεν αμφισβητείται ο σκληρός πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, όσο αντιμετωπίζονται ως "εθνική σωτηρία" η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η εξαθλίωση των εργαζομένων, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαπραγμάτευση».
 
Π. Σκουρλέτης: Αν ήθελε ο κ. Σαμαράς θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα των πλειστηριασμών.


 
Η κυβέρνηση θα είχε ξεκαθαρίσει το θέμα των πλειστηριασμών, αν ήθελε δήλωσε στο Real fm ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
 
Ο ίδιος αμφισβήτησε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Αντιλαμβάνομαι ότι η κυβέρνηση είναι όμηρος ακριβώς μιας στρατηγικής που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με όρκους πίστης και υποταγής απέναντι σ΄ αυτή την πολιτική που την εξέθεσε τόσο στα μάτια των δανειστών αλλά και κυρίως απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Πάντως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν έχει πολλά περιθώρια. ΚΙ αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις ότι κάτι υπερασπίζεται. Αλλά νομίζω ότι όταν έχεις καταθέσει τα όπλα σου, έχεις ουσιαστικά προσχωρήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο και πλέον είσαι όμηρος αυτών των επιλογών», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
Σε ερώτηση τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:
«Να έλεγε ευθέως στην τρόικα ότι αυτό δεν το συζητάμε. Αυτό είναι μια μονολεκτική απάντηση. Δεν το συζητάμε. Το αφήνει όμως. Διαπραγματεύεται τους όρους άρσης των πλειστηριασμών, διαπραγματεύεται για το πόσοι συμπολίτες μας θα χάσουν τα σπίτια τους. Αυτή είναι η διαπραγμάτευσή του».
 
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, σημείωσε πως δεν τις θέλουν, ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος γιατί θα είναι «ολέθριο για τα κόμματά του, ανεξάρτητα πως θα κατέβουν»

Δ. Παπαδημούλης: Και ναι θα πουν, και θα χάσουν!

Η τρόικα απαιτεί. Και θα πουν ναι σε όλα και θα χάσουν, γράφει σε tweet ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης:

Σαμαράς-Βενιζέλος, μπροστά στον φόβο της ήττας, εκλιπαρούν. Η τρόικα, μαθημένη στο “ναι στα όλα”, απαιτεί. Στο τέλος και ναι θα πουν κ θα χάσουν…


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03