search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Ιδιοκτήτες: Καταληστεύει ο κ. Στουρνάρας

02.12.2013 17:48
9991386006005

Ευθείες βολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, κατηγορώντας τον για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και για λαϊκισμό, ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή του περί «φορολόγησης της Εκάλης».

 
Ευθείες βολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων(Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.), κατηγορώντας τον για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και για λαϊκισμό, ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή του περί «φορολόγησης της Εκάλης».
 
Με ανάρτησή της, επισημαίνει πως στόχος της δήλωσής του είναι να πείσει την κοινή γνώμη ότι η ρύθμιση του Νέου Φόρου Ακινήτων είναι δίκαιη.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει στην ανακοίνωση η αναφορά στην σειρά Downton Abbey, αλλά και η αναφορά του κ. Στουρνάρα στον οικονομολόγο Ντέιβιντ Ρικάρντο, όπου τον ειρωνεύονται θυμίζοντάς του τον γνωστό ενεχυροδανειστή.
 
Σημειώνουν ότι με την φορολογία έχει πληγεί άγρια η μεσαία τάξη, και πως η νέα ρύθμιση είναι «παράλογη και κραυγαλέα αντισυνταγματική».
 
Και καταλήγουν σκοπτικά αφού χρησιμοποιούν και μία φωτογραφία από τη γνωστή σειρά “Downton Abbey”:
 
«Ας μην προσπαθεί λοιπόν ο κ. Στουρνάρας με αναφορές σε καταστάσεις δήθεν τύπου «Πύργου του Ντάουντον» στη χώρα μας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 
 
Όσο για την αναφορά ότι αυτό προτάθηκε και στην Αγγλία του 19ου αιώνα από τον οικονομολόγο Ντέηβιντ Ρικάρντο, εμείς φοβόμαστε ότι ο μόνος «Ρικάρντο» που θα γνωρίσουν σύντομα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων από όλη τη χώρα, για να πληρώσουν τους φόρους των ακινήτων τους, θα είναι ο γνωστός ενεχυροδανειστής & αγοραστής χρυσού, και οι παντού συνεχώς αυξανόμενοι συνάδελφοί του …
 

Όλη η ανακοίνωση:
 
Με τη δήλωσή του ότι με το σχέδιο νόμου για τη διπλή φορολογική καταλήστευση της αστικής ακίνητης περιουσίας «θα πληρώσει και η Εκάλη», ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δυστυχώς χθες έβγαλε το μανδύα του τεχνοκράτη και φόρεσε και αυτός τον γνωστό και πολυφορεμένο μανδύα του λαϊκισμού, προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι η ρύθμιση είναι δίκαιη γιατί θα επιβαρύνει τις «ελίτ» της ελληνικής κοινωνίας.

Η πραγματικότητα, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες και θα όφειλε να αναγνωρίζει και ο κ. υπουργός των Οικονομικών, είναι ότι η φορολογία των ακινήτων έχει πλήξει άγρια, σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα, τη μεσαία τάξη. Και η φορολογική επιβάρυνση το 2014 θα είναι ακόμα υψηλότερη σε σχέση με το 2013, ιδιαίτερα για τους κατόχους της απαξιωμένης και ξενοίκιαστης αστικής περιουσίας.

Ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι η ρύθμιση που προετοιμάζει για τη Βουλή, την οποία υπερασπίζεται με τόσο πάθος, δεν είναι αυτή της αυτοτελούς φορολόγησης κάθε ακινήτου, που είχε ορθά ο ίδιος προτείνει προ μηνών, αλλά μια άλλη παράλογη και κραυγαλέα αντισυνταγματική, αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από τους πολιτικούς της περιφέρειας. Πιέσεις όλων αυτών που κατάφεραν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να ελαφρύνουν την επιβάρυνση των ψηφοφόρων τους μεταθέτοντας τα βάρη που τους αναλογούν στα συνήθη «κορόιδα», δηλαδή τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αστικής ακίνητης περιουσίας της χώρας, που βαφτίστηκαν συλλήβδην από το κ. υπουργό «κάτοικοι Εκάλης». Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει τέλος ότι αν η «ελίτ των εισοδηματιών της Εκάλης» παραμένει αφορολόγητη, την ευθύνη γι’ αυτό τη φέρουν οι μηχανισμοί του ίδιου του υπουργείου του.

Πάγια και ανυποχώρητη θέση και πρόταση της Ομοσπονδίας μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή επέκταση της φορολογικής βάσης, χωρίς μικροπολιτικές εξαιρέσεις, ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες να συμμετέχουν στα βάρη και κυρίως όλοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά. Και όχι, όπως επιχειρείται με το σχέδιο νόμου, κάποιοι να απειλούνται με κατασχέσεις και φυλακίσεις επειδή αδυνατούν να πληρώσουν και κάποιοι άλλοι να μένουν αφορολόγητοι επειδή είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν την κατάλληλη πίεση.

Ας μην προσπαθεί λοιπόν ο κ. Στουρνάρας με αναφορές σε καταστάσεις δήθεν τύπου«Πύργου του Ντάουντον» στη χώρα μας, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  Όσο για την αναφορά ότι αυτό προτάθηκε και στην Αγγλία του 19ου αιώνα από τον οικονομολόγο Ντέηβιντ Ρικάρντο, εμείς φοβόμαστε ότι ο μόνος «Ρικάρντο» που θα γνωρίσουν σύντομα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων από όλη τη χώρα, για να πληρώσουν τους φόρους των ακινήτων τους, θα είναι ο γνωστός ενεχυροδανειστής & αγοραστής χρυσού, και οι παντού συνεχώς αυξανόμενοι συνάδελφοί του …

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:01