search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο των δανειστών το μειωμένο ΦΠΑ – Εκνευρισμός στην κυβέρνηση

03.12.2013 06:51
Στο στόχαστρο των δανειστών το μειωμένο ΦΠΑ – Εκνευρισμός στην κυβέρνηση - Media

«Τρύπα» ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014 βλέπει το ΔΝΤ λόγω του μειωμένου συντελεστή 13%.

«Τρύπα» ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014 βλέπει το ΔΝΤ λόγω του μειωμένου συντελεστή 13%. Με άλλα λόγια, οι πιστωτές της χώρας αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό κατά 300 εκατ. ευρώ και εφόσον η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τη διατήρηση του θα πρέπει να βρεθούν και άλλα μέτρα για να καλυφθεί το κενό…
 
Η εξέλιξη αυτή έχει εκνευρίσει τόσο το οικονομικό επιτελείο αλλά κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου που έχει επενδύσει πολιτικά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στα τέλη του έτους λήγει η πιλοτική εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή στην εστίαση στο 13% και εφόσον δεν επέλθει συμφωνία με την τρόικα από τον Ιανουάριο του 2014 ο συντελεστής θα επανέλθει αυτόματα στο 23%!
 
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιασθούν στοιχεία του 11μηνου που θα δείχνουν ότι τα έσοδα από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αυξήθηκαν σημαντικά. Υπενθυμίζεται ότι στο 10μηνο (Ιανουαρίου – Οκτωβρίου) σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας είχαν εισπραχθεί έσοδα ύψους 161 εκατ. ευρώ από την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 μονάδες. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική εάν ληφθούν υπόψη οι αρχικές προβλέψεις για μείωση των εσόδων των εσόδων κατά 140 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:04