search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:08
MENU CLOSE

«Ντου» σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Video)

03.12.2013 07:22
Παράταση διαθεσιμότητας μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από ΑΣΕΠ - Media

Σε… «ροντέο» εξελίχθηκε διαμαρτυρία των σχολικών φυλάκων σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να καταλάβουν το κτίριο!

Σε… «ροντέο» εξελίχθηκε διαμαρτυρία των σχολικών φυλάκων σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να καταλάβουν το κτίριο!

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών κατά των συγκεντρωμένων σχολικών φυλακών. 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5:30 σχολικοί φύλακες επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο με σκοπό να καταλάβουν την είσοδο. Μετά όμως από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 18 από τους συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες μπήκαν στο υπουργείο και έφθασαν έως την ταράτσα.

Ελεύθεροι και οι 9 σχολικοί φύλακες:

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι εννέα σχολικοί φύλακες, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για τα αδικήματα της αντίστασης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.
 
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αρθεί η κράτησή τους και έτσι οι συλληφθέντες αποχώρησαν ελεύθεροι από την Ευελπίδων εν μέσω χειροκροτημάτων από συναδέλφους τους που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια.
 
Οι κατηγορούμενοι ορίστηκε να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο για τις 31 Μαρτίου 2014. 

Η κυβέρνηση:

Πρόσφατα το ΥΠΔΜ έδωσε διαβεβαιώσεις ότι ένα σημαντικός αριθμός των σχολικών φυλάκων θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου (ως τραυματιοφορείς, φύλακες κρατουμένων κ.α) αλλά φαίνεται πως οι ίδιοι δεν έχουν πειστεί και παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Μέχρι τώρα η διάθεση που υπήρχε από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν να βγουν όλοι στην ανεργία μετά την ολοκλήρωση του οκταμήνου της διαθεσιμότητας.

Οι σχολικοί φύλακες καταλογίζουν ευθύνες σε δημάρχους ότι τους πρότειναν ως δεξαμενή διαθεσιμότητας και στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάστασή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01