search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Έκπτωτη η «Athens Airways» από τις 9 άγονες γραμμές

28.05.2010 11:28
Έκπτωτη η «Athens Airways» από τις 9 άγονες γραμμές - Media

Έκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρεία «Athens Airways»,  η οποία στον πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών είχε αναλάβει εννέα από τις συνολικά 34 «άγονες» αεροπορικές γραμμές.

Έκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρεία «Athens Airways»,  η οποία στον πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών είχε αναλάβει εννέα από τις συνολικά 34 «άγονες» αεροπορικές γραμμές.

Η σχετική εισήγηση έγινε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και επικυρώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Ν. Σηφουνάκη αφού διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη εταιρία δεν εξυπηρετούσε με συνέπεια τους επιβάτες. Τα παράπονα αφορούσαν κυρίως καθυστερήσεις δρομολογίων και χρήση  με χαμηλότερες προδιαγραφές. Ως προειδοποίηση  είχαν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 26.000 στην αεροπορική εταιρία ευρώ την 1η Απριλίου.

Τα δρομολόγια, όπως προβλέπουν οι όροι του διαγωνισμού, θα εξυπηρετηθούν από τις άλλες εταιρείες που είχαν δώσει προσφορές. Παράλληλα,  με βάση τον ισχύοντα κανονισμό, η «Athens Airways» υποχρεούται να πληρώσει το ύψος της χρηματικής διαφοράς που θα προκύψει από την προσφορά του επόμενου αναδόχου, ενώ αποκλείεται και από μελλοντικό διαγωνισμό για τη διεκδίκηση δρομολογίων άγονης γραμμής.

Η εταιρεία έχει ήδη εκδώσει 10.000 εισιτήρια για το επόμενο χρονικό διάστημα και υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στους επιβάτες, ενώ μένει να αποδειχθεί στην πράξη η ετοιμότητα των τριών εταιρειών να αναλάβουν άμεσα τα δρομολόγια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55