search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Τσίπρας: Από το «disaster story» στο «έτος μηδέν»…

03.12.2013 11:42
Τσίπρας: Από το «disaster story» στο «έτος μηδέν»... - Media

Προεκλογικός ήταν ο χαρακτήρας της ομιλίας που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού 

Προεκλογικός ήταν ο χαρακτήρας της ομιλίας που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας». Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το 2014 θα είναι χρονιά εκλογών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πέραν των προβλεπόμενων ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών θα υπάρξουν και πρόωρες εθνικές εκλογές – κάτι στο οποίο παρέπεμψε η αναφορά του ότι το 2014 θα είναι «το έτος μηδέν για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας από το λαό και την κυβέρνησή του – την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης που όπως είπε ετοιμάζει έναν ακόμη μνημονιακό και άρα «εικονικό» προϋπολογισμό και την κατηγόρησε ότι για τους χειρισμούς της αναφορικά με το δημόσιο χρέος, λέγοντας ότι αυτό «όχι μόνον δεν προσφέρεται ως «success story», αλλά, αντίθετα, είναι το απόλυτο «disasterstory» του Μνημονίου». Επίσης, προκαταβάλλοντας την δύσκολη κατάσταση μπροστά στην οποία θα βρεθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραδίδει στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια Ελλάδα σε αποσύνθεση και απόγνωση».
 
Στην ομιλία του  Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων:
 
· Ανέφερε τρεις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε προοδευτική κατεύθυνση: τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και την απαλλαγή της αγοράς από τον σφιχτό εναγκαλισμό των «καρτέλ της διαπλοκής» για τα οποία όπως είπε «λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτου προστατευτισμού από το πολιτικό κατεστημένο» , «νέμονται τα αναπτυξιακά κονδύλια», «νοθεύουν τους κανόνες της αγοράς» και «αποτρέπουν τις παραγωγικές πρωτοβουλίες». Ως προς αυτό το σημείο εξήγγειλε την κατάρτιση σύγχρονης αντιολιγοπωλιακής νομοθεσίας και τη δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης, ακηδεμόνευτης, πλήρως λειτουργικής και θεσμικά ενισχυμένης Επιτροπής Ανταγωνισμού.
 
· Μίλησε για ένα μεικτό μοντέλο οικονομίας όπου «ο δημόσιος, ο κοινωνικός και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας θα συνυπάρχουν, με διακριτή και συμπληρωματική λειτουργία», δηλαδή «θα συμπράττουν και θα συν-αναπτύσσονται».
 
· Απεύθυνε προσκλητήριο προς τους «πραγματικούς επενδυτές» διαχωρίζοντας τους από τους «αεριτζήδες, τους μεταπράτες, τους μεσάζοντες και τους επιχειρηματίες της παρασιτικής διαπλοκής», με τους οποίους, όπως προειδοποίησε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αμείλικτος.
 
Τέλος, αναφερόμενος στους τρεις βασικούς πυλώνες του εθνικού σχεδίου (σταθεροποίηση της οικονομίας, αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παραγωγική ανασυγκρότηση) εστίασε στην ανάγκη ανάπτυξης  εθνικής βιομηχανίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:18