search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:52
MENU CLOSE

Και η κακοκαιρία τον… χαβά της!

04.12.2013 06:44
Και η κακοκαιρία τον… χαβά της! - Media

Κακοκαιρίας συνέχεια με βροχές, ισχυρούς ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Κακοκαιρίας συνέχεια με βροχές, ισχυρούς ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
 
Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα.
 
Κλειστή εξακολουθεί να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή. Κλειστό είναι επίσης και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
 
Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται από τις 10.30 το βράδυ της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Αττικής.
 
Λόγω χιονοπτώσεων, με δυσκολία και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία.
 
Συγκεκριμένα, μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, στο δρόμο από Γκούρα προς Δερβένι, Λυκουριά και Κιάτο, από το 22ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων και από το 1ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων – Καρυάς.
 
Τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα
 
Συνθήκες παγετού επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
 
Στους -4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.
 
Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 2 βαθμούς Κελσίου. Ομαλά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
 
Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν (Βόρας) από τον Άγιο Αθανάσιο (9ο χλμ.), ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.
 
Την Τετάρτη, αναμένονται ισχυρές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.
 
Σταδιακά από το απόγευμα της Τετάρτης, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θα εξασθενήσουν, αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
 
Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όποια περιοχή στην Ελλάδα επιθυμείτε.
 
Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη:
 
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Τοπικές προγνώσεις
 
Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα) τις πρωινές ώρες. Βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη
Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51