search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:14
MENU CLOSE

Η διαθεσιμότητα ρημάζει το Νοσοκομείο της Άρτας

04.12.2013 16:34
Η διαθεσιμότητα ρημάζει το Νοσοκομείο της Άρτας - Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Παρασκευή το πρωί ιατροί νοσηλευτές και κάτοικοι, οι οποίοι διεκδικούν ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία.

 
Εδώ και χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας «βρίσκεται διασωληνωμένο» στην Εντατική, εξαιτίας των μεγάλων κενών στην στελέχωσή των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό .

Απογοητευτική είναι η κατάσταση στα μεγάλα Περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας όπου κλινικές εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα μηχανήματα (όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Κέντρα Αποκατάστασης και Φυσιοθεραπείας(φωτογραφίες κάτω), Ακτινολογικά Τμηματα με αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους) που προορίζονταν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των μεγάλων επαρχιακών πόλεων, εγκαινιάστηκαν αλλά δε λειτούργησαν ποτέ.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συγκεκριμένες θέσεις προκηρύχθηκαν αλλά το ενδιαφέρον για την κάλυψη τους υπήρξε από ελάχιστο έως ανύπαρκτο.

Ενώ λοιπόν το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των ασθενών, το  μέτρο της διαθεσιμότητας έρχεται τώρα να δώσει τη «χαριστική βολή».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «αποψίλωσης» που επιχειρείται στο ΕΣΥ αποτελεί το Νοσοκομείο της Άρτας,  το οποίο  μαζί με τα τρία Κέντρα Υγείας που βρίσκονται υπό την εποπτεία του εξυπηρετούν πλέον του νομού της Άρτας μέρος των νομών Αιτ/ακαρνανιας .Πρέβεζας, Ιωαννίνων καθώς και τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων. Δηλαδή, απευθύνεται  σε πληθυσμό περίπου 120000 ανθρώπων.
Όμως, σύμφωνα με τους ιατρούς και νοσηλευτές το νοσοκομείο της Άρτας και
τα ΚΥ του νομού βρίσκονται στη πρώτη θέση διάθεσης προσωπικού στην 6 ΥΠΕ, παρά τις ήδη τεράστιες ελλείψεις.

«Οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα είναι τακτικές, λείπουν ορθοπεδικά υλικά και δε μπορούν να γίνουν τακτικά χειρουργεία. Το υπερσύγχρονο φυσιοθεραπευτικό κέντρο του νοσοκομείου, που εγκαινιάστηκε το 2008, δε στελεχώθηκε ποτέ με προσωπικό, ενώ το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου δεν θα εφημερεύει για 10 ημέρες μέσα στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τη στιγμή μάλιστα που εξαιτίας της εορταστικής περιόδου, αναμένεται να  είναι αυξημένη η κίνηση οχημάτων στην Ιόνια Οδό και συνεπώς ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων» ανέφερε στο www.topontiki.gr o πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Λεωνίδας Γεωργούσης.

Ενδεικτικό παράδειγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νομού είναι πως  τα τρία κέντρα υγείας των ορεινών χωριών καλύπτονται το χειμώνα από έναν αγροτικό ιατρό και έναν οδηγό ασθενοφόρου, με συνέπεια όταν απαιτείται η μεταφορά κάποιου ασθενή στην Άρτα, το Κέντρο Υγείας να κλείνει !

«Παρόλα αυτά το υπουργείο Υγείας θεωρεί ως πλεονάζον το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, κατατάσσοντας το πρώτο στη σχετική  λίστα διάθεσης προσωπικού»  υποστήριξε ο κος Γεωργούσης.

Την ερχόμενη Παρασκευή ιατροί, νοσηλευτές και κάτοικοι της Άρτας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου, ζητώντας από την Πολιτεία να μην υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στη δωρεάν  υγεία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:13