search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Moody’s: Αναβάθμιση της προοπτικής της ισπανικής οικονομίας

05.12.2013 07:59
Moody’s: Αναβάθμιση της προοπτικής της ισπανικής οικονομίας - Media

Σε αναβάθμιση της προοπτικής εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας από «αρνητική» σε «θετική» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's.

Σε αναβάθμιση της προοπτικής εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας από «αρνητική» σε «θετική» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's.

Η απόφαση αυτή υποδηλώνει ότι ο οίκος Moody's δεν εξετάζει πλέον να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας για το δημόσιο χρέος της, που σήμερα έχει διαβάθμιση "Baa3", δηλαδή το χαμηλότερο σημείο της επενδυτικής αξιολόγησης.

«Η δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας δείχνει να βελτιώνεται με βραδύ ρυθμό», εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης.

Το τρίτο εξάμηνο η χώρα εξήλθε από την ύφεση στην οποία είχε βυθιστεί επί δύο χρόνια, εξαιτίας της «φούσκας» στην αγορά ακινήτων και του προβληματικού τραπεζικού της τομέα.

Ο Moody's εκτιμά ότι οι κίνδυνοι μετάδοσης προερχόμενοι από άλλες χώρες της ευρωζώνης "υποχώρησαν" διευκολύνοντας την πρόσβαση της Ισπανίας στις χρηματαγορές.

Επισημαίνει επίσης τη σημαντική μείωση των απειλών για το ισπανικό χρέος λόγω της ευθραυστότητας του τραπεζικού τομέα.

Τον Ιούλιο του 2012 οι Βρυξέλλες χορήγησαν πακέτο 41,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Μαδρίτη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, προκειμένου η χώρα να θωρακίσει το τραπεζικό της σύστημα.

Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας στη χώρα (περίπου 26% τον Νοέμβριο) ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η ισπανική αγορά εργασίας «σταθεροποιήθηκε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01