search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:28
MENU CLOSE

Στο «σκαμνί» ο διάκονος που φωτογραφήθηκε με γούνα και στρας

05.12.2013 11:11
Στο «σκαμνί» ο διάκονος που φωτογραφήθηκε με γούνα και στρας - Media

Σε απολογία ενώπιον της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης κάλεσε η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τον διάκονο που είχε φωτογραφηθεί με γυναικεία ρούχα και βάψιμο.

Σε απολογία ενώπιον της εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης κάλεσε η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως τον διάκονο που είχε φωτογραφηθεί με γυναικεία ρούχα και βάψιμο.
 
Στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη αναφέρει ότι ο κληρικός δεν έχει χειροτονηθεί, προσλήφθηκε ύστερα από αίτημα του και τις θετικές εισηγήσεις «αξιόπιστων προσώπων» καθώς και ότι οι κάτοικοι των χωριών που εξυπηρετούσε «ήταν ενθουσιασμένοι από τον χαρακτήρα και την εργατικότητά του». 
 
Την «ανάκριση» έχει αναλάβει ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Γόρτυνος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης έχει ως εξής:
 
«Σας γνωστοποιούμε ότι ο διάκονος Διονύσιος Γιαννακάκης δεν είναι χειροτονία του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτου κ. Ιερεμίου, αλλά αναζητώντας Ιερά Μονή μετανοίας προσήλθε προ οκταμήνου στην Μητρόπολή μας.
 
Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας υπ΄ όψιν καλές συστάσεις αξιοπίστων προσώπων δέχθηκε να τοποθετηθεί ο εν λόγω διάκονος στην Ιερά Μονή Ισιώματος Καρυών, προκειμένου να εξετασθεί προϊόντος του χρόνου ο χαρακτήρας του. Γι’ αυτό και δεν τον χειροτόνησε ιερέα, αν και παρήλθε ικανός χρόνος από την πρόσληψή του.
 
Όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών ήταν ενθουσιασμένοι από τον χαρακτήρα του και την εργατικότητά του, αλλά τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στο διαδίκτυο τις τηλευταίες ημέρες μας εξέπληξαν. Περί των φωτογραφιών ο ίδιος απολογήθηκε ότι αυτά είχαν συμβεί πριν έξι χρόνια σε κάποια αποκριάτικη εκδήλωση. Ήθελε είπε να βάλει στη ζωή του μια καινούργια αρχή υποτάσσοντας κάποιες λανθασμένες επιλογέςτου παρελθόντος, τις οποίες όμως δεν μας είχε αναφέρει όταν προσήλθε στην Μητρόπολη.
 
Ο Σεβασμιώτατος έλαβε αμέσως μέριμνα περί του θέματος, όπως ορίζει η εκκλησιαστική νομοθεσία. Απηγόρευσε δηλαδή αμέσως στον διάκονο να ιεροπράττει και γενικότερα να ασκεί οποιοδήποτε ποιμαντικό έργο. Ανέθεσε δε στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Π. Ιάκωβον Κανάκην την διεξαγωγής κετεπείγουσαν ανακρίσεως και καταθέσεως του πορίσματος αυτής εντός των προσεχών ημερών δια τα περαιτέρω.
 
Ας γνωρίζουν λοιπόν οι αδελφοί χριστιανοί ότι δεν φανήκαμε αδιάφοροι περί του ακουσθέντος σκανδάλου, αλλά ενεργήσαμε αμέσως τα δέοντα διότι δεν θέλουμε να υπάρχουν στην Μητρόπολή μας ιερείς που δημιουργούν σκάνδαλα.
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:28