16/01/2019 07:07:44
28.5.2010

Εξοφλεί η κυβέρνηση τα νοσοκομειακά χρέη

Εξοφλεί η κυβέρνηση τα νοσοκομειακά χρέη - Media

Η κυβέρνηση προχωράει στην εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού.  Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, η εξόφληση των οφειλών ύψους περίπου 5,6 δισ. ευρώ, θα γίνει ως εξής:

• Οι παλαιότερες οφειλές ετών 2005-2006, ύψους περίπου 230 εκ. ευρώ, θα εξοφληθούν άμεσα μετρητοίς.

• Οι οφειλές των ετών 2007-2009 θα εξοφληθούν με άτοκους διαπραγματεύσιμους τίτλους του ελληνικού δημοσίου. Για τις οφειλές του 2007 θα εκδοθούν τίτλοι διετούς διάρκειας, για εκείνες του 2008 τριετούς διάρκειας και για τις οφειλές του 2009 θα εκδοθούν την 1η Ιανουαρίου 2011 τίτλοι τετραετούς διάρκειας.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι  με νομοθετική ρύθμιση, που αναμένεται να  κατατεθεί τις επόμενες μέρες, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη νομιμότητα ορισμένων δαπανών των ετών 2007-2009.

Τα αρμόδια υπουργεία ξεκαθάρισαν ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ξανά τη σώρευση χρεών προς τους προμηθευτές, τονίζοντας πως η εξόφληση κάθε νόμιμης προμήθειας θα γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα σύμφωνα και με τις σχετικές κοινοτικές διατάξεις.

«Είμαστε βέβαιοι ότι και οι επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα δημόσια νοσοκομεία, εκτιμώντας αυτές τις πρωτοβουλίες, με ευθύνη απέναντι στις κρίσιμες οικονομικές συνθήκες της χώρας, θα συμμετέχουν εποικοδομητικά στις πιο πάνω ρυθμίσεις, προσφέροντας στο εξής ποιοτικά προϊόντα σε διεθνώς ανταγωνιστικές τιμές» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.