search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:24
MENU CLOSE

«No iPhone» ο Ομπάμα!

05.12.2013 18:16
«No iPhone» ο Ομπάμα! - Media

Δεν του επιτρέπεται να έχει το smart phone της Apple(iPhone), για «λόγους ασφαλείας»

Σε συνάντηση που είχε χθες με νέους για την προώθηση του νόμου του για την υγεία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι δεν του επιτρέπεται να έχει το smart phone της Apple(iPhone), για «λόγους ασφαλείας» παρότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ταμπλέτα της Apple, το iPad.
 
Είναι ωστόσο ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στον οποίο επετράπη να χρησιμοποιεί email, αν και δεν μπορεί να ελέγχει την ηλεκτρονική του αλληλογραφία μέσω iPhone.
 
Ο λόγος είναι πως το iPhone δεν έχει πιστοποιηθεί ως αρκετά ασφαλές για το Λευκό Οίκο. «Δεν μου το επιτρέπουν για λόγους ασφαλείας», επιβεβαίωσε ο Ομπάμα, ρίχνοντας ένα… καρφάκι γιατί τον αναγκάζουν να μείνει πίσω στην τεχνολογία.
 
Αντίθετα, όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι δύο κόρες του διαθέτουν iPhone και μάλιστα η Σάσα και η Μαλία περνούν αρκετή ώρα με αυτά, σύμφωνα με τον πατέρα τους. Η Guardian σημειώνει πως ο Ομπάμα ήταν ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στον οποίο επετράπη η χρήση email, ενώ έδωσε μάχη με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), το 2009, προκειμένου να του επιτρέψουν να χρησιμοποιεί BlackBerry. Μία μάχη που τελικά κέρδισε, αν και δεν απέφυγε τους περιορισμούς, αφού του επιτρέπουν να επικοινωνεί από αυτό μόλις με δέκα ανθρώπους.
 
Το iPhone δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από το Λευκό Οίκο ως ασφαλές για χρήση από στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού, κάτι που σημαίνει πως ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν.
 
O Ομπάμα ωστόσο έχει ένα iPad 2, το οποίο μάλιστα του το είχε δώσει προσωπικά ο Στιβ Τζομπς πριν η συσκευή κυκλοφορήσει στην αγορά το 2011.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15