search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Η ΔΑΚΕ «ρίχνει» την κυβέρνηση

06.12.2013 13:45
Η ΔΑΚΕ «ρίχνει» την κυβέρνηση - Media

Επιστολή – παρέμβαση απέστειλε στους βουλευτές της ΝΔ η «γαλάζια» συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ, στην οποία τους καλεί να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, προκαλώντας ουσιαστικά πτώση της κυβέρνησης.

 
Επιστολή – παρέμβαση απέστειλε στους βουλευτές της ΝΔ η «γαλάζια» συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ, στην οποία τους καλεί να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό, προκαλώντας ουσιαστικά πτώση της κυβέρνησης.
 
Η ΔΑΚΕ στην 5σέλιδη επιστολή της, περιγράφει εκτενώς με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας από το 2010 όπου και εντάχθηκε στο καθεστώς των μνημονίων.
 
«Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι Ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο “Γολγοθά” από τις εκβιαστικά επιβαλλόμενες πολιτικές της Τρόικας και των ∆ανειστών μας.
Ο ελληνικός λαός “σταυρώνεται” καθημερινά αγωνιώντας να εξασφαλίσει βασικά αγαθά και στοιχειώδεις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή του.» αναφέρεται στην επιστολή.
 
Ουσιαστικά η ΔΑΚΕ καλεί τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση, καθώς η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την εκάστοτε κυβέρνηση.
 
«Το κοινωνικό κράτος είναι οικονομικός σταθεροποιητής και όχι “ανελαστική δαπάνη”…Η κοινωνία δεν αντέχει, η συνοχή της καταρρέει…η φωνή της είναι πλέον κραυγή απόγνωσης που επιβάλλεται να εισακουστεί[…]Σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.» καταλήγει η επιστολή προς τους βουλευτές της ΝΔ.
 
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:21