18/11/2019 12:33:53

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Media


Οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και η ολοκλήρωση της προεργασίας αναφορικά με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία θα ανοίξει με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει και αναμένεται να εγκρίνει το πολιτικό κείμενο - διακήρυξη που έχουν επεξεργαστεί τα 39 κόμματα - μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εν όψει του συνεδρίου του ΚΕΑ στη Μαδρίτη, το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα.

Στη αναφέρεται στη διακήρυξη, «η Ενωμένη Αριστερά αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις ευρωεκλογές του 2014. Παρά την αποχή και την περιφρόνηση των πολιτών, αντιμετωπίζει τις εκλογές αυτές ως μια δυνατότητα πολιτικοποίησης γύρω από τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Στη σημερινή σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτυπώνεται η κυριαρχία των δυνάμεων της φιλελεύθερης συναίνεσης. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ηττηθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση και την επιδείνωση της κατάστασης. Επομένως, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η Αριστερά εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να αυξηθεί η υποστήριξη για το εναλλακτικό σχέδιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν και να μπορέσει να προωθηθεί τόσο εντός όσο και εκτός του Κοινοβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.