search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:57
MENU CLOSE

Η τελευταία ευκαιρία

09.12.2013 06:21

Τώρα που τελείωσε η συζήτηση στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα για το τι μας περιμένει το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Τώρα που τελείωσε η συζήτηση στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα για το τι μας περιμένει το πρώτο εξάμηνο του 2014.

– Οι φόροι για την ακίνητη περιουσία θα είναι για μια ακόμα φορά δυσβάστακτοι για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης με την φορολόγηση των αγροτεμαχίων δεν θα συμβάλει στην δικαιότερη κατανομή των βαρών, αλλά επιπροσθέτως θα κάνει την ζωή των αγροτών ακόμα δυσκολότερη αφού εκατό ή διακόσια ευρώ είναι σημαντικά ποσά για τον μικροκαλλιεργητή, τον συνταξιούχο αγρότη.

Τα επικοινωνιακά κόλπα ότι οι αγρότες είναι φοροφυγάδες επειδή ένας βρέθηκε με δώδεκα εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα, δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν στους λογαριασμούς εκατομμύρια! Όλως τυχαίως, ο φοροφυγάς αγρότης βρέθηκε την ημέρα που άρχιζε η συζήτηση στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό…

– Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών -ακόμα και αν το όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα είναι γύρω στις είκοσι χιλιάδες- θα προκαλέσει απίστευτες καταστάσεις σε χιλιάδες μικρομεσαίους ιδιοκτήτες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση.

– Η αδυναμία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά έξοδα, φαγητό, βασικές πρώτες ανάγκες, όπως ρεύμα, ενοίκιο, σε συνδυασμό με την διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Όλα αυτά, μαζί με την έλλειψη ρευστού στην αγορά από τις τράπεζες που αποτελεί βραχνά για τις μικρές και  μεγάλες επιχειρήσεις, συμπληρώνουν την εικόνα της χώρας αυτή την περίοδο, η οποία προβλέπεται πολύ χειρότερη το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Αφήστε τον Στουρνάρα, την τρόικα και μια μικρή ομάδα βουλευτών από τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης να λένε τα αντίθετα…

Με αυτά και με άλλα, θα μπει η χρονιά, η οποία θα σηματοδοτηθεί πολιτικά από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου
.
Θα είναι το πρώτο τέστ για κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό η πορεία της χώρας. Πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Οι πολίτες- όλοι μας- θα πρέπει να απαιτήσουμε καθαρές κουβέντες. Από όλους όσους ζητούν την ψήφο για επιβεβαίωση της πολιτικής τους, ή την ανατροπή αυτής της ζοφερής κατάστασης που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Κυρίως, περιμένει απαντήσεις για λύσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. Με προτάσεις επεξεργασμένες χωρίς γενικότητες, προεκλογικές κορώνες και τεχνάσματα που κρατούν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Δεν φαίνεται στο ορατό μέλλον να υπάρχει άλλη ευκαιρία…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:57