search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:18
MENU CLOSE

Αυτό το αεροδρόμιο ποιος θα το πάρει;

09.12.2013 22:00
oldphotoselliniko1386583779.jpg

Τρεις μνηστήρες παραμένουν στην «κούρσα» για το Ελληνικό. Οι Καταριανοί έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους

Τρεις μνηστήρες παραμένουν στην «κούρσα» για το Ελληνικό. Οι Καταριανοί έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους

Με τον Αστέρα μεταξύ μιας απαξιωτικής επιτυχίας και μιας αποτυχίας, η αποχώρηση του Κατάρ (επειδή κάποιοι θριαμβολογούσαν την περασμένη άνοιξη για την επιστροφή του και στα δύο projects, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι από διετίας είχαμε σημειώσει στο «Ποντίκι» ότι ο εμίρης δεν κάνει δουλειές με διαγωνισμούς…) περιπλέκει και το Ελληνικό.
Στην «κούρσα» παραμένουν τρεις μνηστήρες, με τον μόνο βέβαιο να θεωρείται ο Λάτσης. Οι ξένοι είναι και εδώ… ζορισμένοι. Οι Ισραηλινοί της Elbit αντιμετωπίζουν μια μεγάλη δικαστική εκκρεμότητα για ρύθμιση μη εγγυημένου χρέους της. Σαν να μην έφτανε αυτό, το έλλειμμα ρευστότητας στη θυγατρική Plaza Centers περιπλέκει το ζήτημα της απαιτούμενης οικονομικής επιφάνειας για ένα τέτοιο mega project. Η οικονομική περιπέτεια της επένδυσης 6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα φέρεται να έχει οδηγήσει σε αποστασιοποίηση και τους Βρετανούς της London & Regional Properties, που μάλλον δεν έχουν βρει τους κατάλληλους συνεταίρους για τη χρηματοδότηση. Η δυστοκία αυτή οδήγησε τους δύο ξένους να ζητήσουν παράταση στις προσφορές (έληγαν στις 29 Νοεμβρίου) για τον νέο χρόνο, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ επιμένει να πάρει τις προτάσεις πριν από το τέλος του χρόνου.
Στο ερώτημα εάν τα κεφάλαια αυτά τα έχει βρει η Lamda, η απάντηση είναι ότι ο όμιλος Λάτση φέρεται κατά καιρούς να έχει διασφαλίσει τη συνεργασία του πρίγκιπα του Μπαχρέιν, των Τούρκων της Dogus και της κινεζικής Fosun. Συμπτωματικά οι δύο τελευταίοι ήταν και αυτοί που αποχώρησαν από τον Αστέρα. Εάν σε όλο αυτό το παζλ προσθέσουμε ότι ένα από τα μεγάλα επενδυτικά προγράμματα της πρωτεύουσας θα πρέπει να φιλοξενήσει και το καζίνο Πάρνηθας, που η ιδιοκτησία του έχει δηλώσει πως θα μετακινήσει, έχουμε ένα εξαιρετικό στοράκι…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17